Снимка Булфото, архивСвидетели сме на множествена криза. Това е спектакъл,

...
Снимка Булфото, архивСвидетели сме на множествена криза. Това е спектакъл,
Коментари Харесай

Гълъбов: Имаме парламентарна и политическа криза

Снимка Булфото, списък

„ Свидетели сме на множествена рецесия. Това е театър, който се играе на доста подиуми. Кампанията е единствено една от тези подиуми. “ Това разяснява пред Българска национална телевизия политологът доцент Антоний Гълъбов.

 „ Имаме парламентарна и политическа рецесия, за която не приказваме. Защо 45-ото Народно заседание не сътвори държавно управление? ”, попита той. По думите му, отводът от политическа отговорност е инфантилизъм.

„ Това е рисков механизъм, който може да се повтори в новия парламент. Ще имаме ниска изборна интензивност, повече партии в Народното събрание. Съставянето на държавно управление ще е още по-трудно.

„ Не виждам обикновено политическо изпитание да бъде реализирано единодушие към избрани точки на допустимо програмно ръководство. Ако има държавно управление, то може да бъде единствено програмно ”, добави доцент Гълъбов. 

Според него служебното държавно управление дължи на жителите ясна картина на положението на страната. „ Досега не чухме това. Планът за възобновяване е доста сериозен проблем. Той се бави, с цел да излязат едни планове и да влязат планове, готови от екипа на господин Радев ”, добави социологът.

Според журналиста Петър Волгин резултатите от предварителните избори ще бъдат разнообразни.

„ Първият и вторият ще си сменят местата. След тези избори съм уверен, че ще има държавно управление. В него ще влизат някои от новите партии, които събират желанието на хората за смяна. И някои от обичайните партии, които са се заявявали срещу досегашния модел.

Колко ще продължи това държавно управление – никой не може да каже. Но новия парламент ще излъчи държавно управление. С тези избори вървим към изясняване на обстановката. Ще следим продължение на мача от 4 април ”, разяснява той.

По думите на журналиста, служебното държавно управление е част от предизборната акция. „ То концентрира желанието на ужасно доста хора ”.
standartnews.com

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР