Снимка: Булфото, архивПоведението, което демонстрира досега, е безотговорно и недостойно

...
Снимка: Булфото, архивПоведението, което демонстрира досега, е безотговорно и недостойно
Коментари Харесай

СДС за Радев: Поведението му е безотговорно и недостойно за поста и генералския му чин

Снимка: Булфото, списък

" Поведението, което показва до момента, е безконтролно и неприлично за поста, който заема, и генералския му чин ". Това оповестиха по адрес ана президента Румен Радев от Съюз на демократичните сили в писмо до медиите.

То е по повод позицията на президента по отношение на датата на парламентарните избори.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

" С цялото ни почитание към институцията Президент на Република България, заявяваме:

1. Румен Радев демонстрира липса на държавническо държание с непрекъснатото  колебание и смяна на мнението си по отношение на датата на изборите.

2. Ясно е, че се стреми да избере дата в сгода на партии и организации, свързани с  протестите, с цел да имат повече време за структуриране и пропаганда.

3. Твърдеше, че всеки ден ръководство на ГЕРБ е гибелен за България и настояваше за незабавна оставка, а в този момент отдалечава датата. Това демонстрира, че задачата му е била да ръководи в своя изгода и полза, посредством
служебно държавно управление.

4. Деградирането на президентската институция доближи своята кулминационна точка с нежеланието му близо година да свика КСНС за коронакризата, където да се създаде консенсусна национална политика, а не да се употребява тежката обстановка за политически дивиденти и подриване на престижа на обособени държавни институции.

5. Би било добре Радев да съблюдава традицията на предшествениците си и да потърси мнението и на политическите сили, като организира съвещания с тях. Да, той не е длъжен да го прави, само че въпреки всичко България  е парламентарна, а не президентска република.

6. Румен Радев се пробва да употребява здравни причини, които не могат да бъдат безапелационни. Какви гаранции има, че през април пандемията ще бъде с по-малка мощ, в сравнение с 28-ми март?

Като оставаме с почитание към президентската институция и конституционното право на президента да дефинира датата на изборите считаме, че той е задължен да прави това оптимално аргументирано и транспарантно. Поведението, което показва до момента, е безконтролно и неприлично за поста, който заема, и генералския му чин.

Ние изрично заявяваме, че идващият президент не би трябвало да бъде инцидентна, конюнктурна фигура, а построен общественик, за който ползата на България да е над неговия личен. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР