Снимка: Булфото, архивНяма как България да има друга позиция освен

...
Снимка: Булфото, архивНяма как България да има друга позиция освен
Коментари Харесай

Каракачанов за Скопие: Няма как България да има друга позиция освен тази, която е заявила

Снимка: Булфото, списък

" Няма по какъв начин България да има друга позиция с изключение на тази, която е декларирала ". Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов по отношение на Северна Македония.

Натиск върху българското държавното управление за позицията му във връзка бъдещото участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз не е оказван, сподели той от парламентарната естрада, написа Българска национална телевизия.

Той пристигна в Народното събрание, откакто депутатите от опозицията желаеха да бъде изслушан премиера за резултатите от диалозите с неговия сътрудник Зоран Заев при започване на седмицата.

Красимир Каракачанов изясни, че на срещата във вторник с премиера Зоран Заев България е удостоверила позицията си за участието на югозападната ни съседката ни в Европейски Съюз, само че при осъществяване на всички условия от Договора за другарство и Рамковото съглашение от предходната година.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Без да се преодолее говорът на омразата, без да има ясна проверка на просветителната система, която е построена на погрешни обстоятелства и основаване на ненавист към българския народ. Без превъзмогване на въпросите, които от страна на Скопие са въпрос, а не исторически разногласия. Няма по какъв начин България да има друга позиция с изключение на тази, която е декларирала. А точно, че няма да даде единодушие за насрочване на първата междуправителствена конференция за започване на договаряния с Република Македония.

Въпреки изчерпателното изявление на вицепремиера, от левицата обявиха, че упорстват министър-председателят също да бъде изслушан.

Кристиян Вигенин - Българска социалистическа партия за България: Мисля, че тематиката е задоволително сериозна и би трябвало да имаме опцията за един логичен спор в границите на българския парламент, тъй че уповавам се вие и сътрудниците от ГЕРБ да подкрепите настояването, което ще внесем през днешния ден за чуване на министър-председателя по тази тематика.

Социологическо изследване на " Галъп " от през днешния ден демонстрира, че болшинството българи желаят първо споразумяване на връзките със Скопие, преди да се мисли за участие на югозападната ни съседка в Европейски Съюз. Изследването е извършено измежду 808 души сред 29 октомври и 6 ноември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР