Снимка: БулфотоАко третият мандат бъде даден на нашата парламентарна сила,

...
Снимка: БулфотоАко третият мандат бъде даден на нашата парламентарна сила,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако третият мандат бъде даден на нас, ние ще го дадем на Има такъв народ

Снимка: Булфото

" Ако третият мандат бъде даден на нашата парламентарна мощ, ние ще го дадем на " ИТН ", с цел да имат нов късмет да създадат държавно управление ". Това заяви  лидерът на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в предаването " Още от деня ".

" За нас няма значение на кого ще бъде даден третият мандат, ние ще поставим всички старания да бъде образувано държавно управление ", сподели тя.

" Инфлацията, мигрантската рецесия, четвъртата вълна на COVID-19, хората са обезпокоени от рисковете, пред които се изправя България. За нас това е механически въпрос - кой ще получи мандата. Ако третият мандат бъде даден на нашата парламентарна мощ, ние ще го дадем на " ИТН ", с цел да имат нов късмет да създадат държавно управление. Почтено е те да посочат премиера и главните министри. Служебният кабинет е доста добра база, от там също може да бъдат употребявани специалисти. Ние не желаеме властови позиции, желаеме хората да получат непоклатимост, успокоение в лицето на един честен постоянен кабинет ", съобщи Манолова.

Тя изрази вяра, че отговорността към гласоподавателите ще бъде по-силна от политическото его на водачите.

" Сега е време партиите да създадат крачка обратно и да помислят за българския народ. Готови сме да участваме в договаряния с " партиите на митинга " и с Българска социалистическа партия за съставяне на държавно управление, би било почтено в случай че това държавно управление е с ориентиран мандат до идната пролет, което да преведе България през рецесията ", добави Мая Манолова.

По думите ѝ от " Изправи се БГ! Ние идваме! " са подготвени да дадат крачка обратно и да поддържат държавно управление, което ще бъде формирано от " ИТН ".

" Не се опитваме да влезем в това държавно управление, не желаеме постове, дано в него да влязат честни експерти от гилдиите, дано влязат служебни министри ", разясни Мая Манолова.

Тя посочи, че познава Ива Митева от дълго време.

" Ива Митева е виновен, квалифициран човек, само че решението би трябвало да бъде на " ИТН ". Така тя разяснява възможното издигане на Митева за министър председател.

" Ние поддържаме бюджета, ще създадем оферти, такива диалози могат да се водят откакто бюджетите са минали на първо четене. Утре ще има гласувания, след което ние ще подготвим нашите оферти и идната седмица може да приказваме с другите политически партии. Готови сме за диалози ", разяснява Манолова.

Според нея, в случай че няма актуализация на бюджета, служебното държавно управление ще бъде с вързани ръце. Тя изрази терзание, че няма да може да се дадат средства на хората на първа линия, медиците, граничните служители на реда, пожарникарите, земеделските производители, пенсионерите.

" Ще настояваме да се усили втората година на майчинството, да се приравни с минималната работна заплата ", акцентира Манолова.

Тя разяснява и днешната среща на Комисията по проверка в Народното събрание.

" Идвам от съвещание, в което се оказа, че безусловно е източено гориво от държавния запас. Ето, където и да бръкнеш в институциите, чиито управления бяха назначени от Борисов, се случват обири за милиони. Преди това бяха " Автомагистрали ", новото управление е в потрес. Където и да пипнеш, след ГЕРБ е потоп ", сподели още водачът на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР