Снимка бТВВключването на нов адвокат в делото Олимпик днес предизвика

...
Снимка бТВВключването на нов адвокат в делото Олимпик днес предизвика
Коментари Харесай

Лошите новини за опарените от Олимпик не спират

Снимка бТВ

Включването на нов юрист в делото „ Олимпик ” през днешния ден провокира неговото ново, следващо отсрочване. Следващото правосъдно съвещание е на 12 ноември.

Двамата кредитори на „ Олимпик ”, които до момента оповестиха възражения против процедурата по разпродажба на застрахователната компания, към този момент ще се показват от един общ юрист. Промяната стана ясна на днешното, четвърто подред съвещание в Окръжния съд в Никозия, осведоми БНР.

Нов бранител поема дребната транспортна компания от Лимасол „ Експрес-гараж “ ООД, откакто адвокатската адвокатска фирма, която я представляваше, се отдръпна. Същият юрист към този момент показва ползите на другия заемодател, частно лице с иск на стойност от 390 000 евро.

Веднага след конструирането му новият юрист на двамата кредитори изиска отсрочване на делото, с цел да може да внесе систематизирано техните искания. Те са както по самата процедура, по този начин и по кандидатурата на номинирания за непрекъснат ликвидатор - настоящия краткотраен ликвидатор Павлос Накузи.

След спор сред отбраната на кредиторите и кипърския Застрахователен контрол представителите на страната се съгласиха да бъдат позволени новите възражения във към този момент почналата правосъдна процедура, защото тяхно противоречие би провокирало още по-голямо закъснение на делото. На идващото съвещание, което арбитър Ангелос Давид насрочи за 12 ноември, ще бъдат дадени указания по процедурата, която ще се следва. Не се чака на него да се излезе с решение за ликвидацията.

Независимо по кое време бъде произнесено правосъдното решение за оповестяване на компанията в разпродажба, то влиза в действие със задна дата, от 10 август, когато бе подаден искът от кипърската Служба за надзор на застрахователните компании.

Едва откакто то бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, стартира да тече първият период по ликвидационната процедура - 35-дневният период за подаване на исковете от засегнатите клиенти.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР