Снимка: btvnovinite.bgПочитаме паметта на жертвите34 години от атентата на гара

...
Снимка: btvnovinite.bgПочитаме паметта на жертвите34 години от атентата на гара
Коментари Харесай

34 години от атентата на гара Буново

Снимка: btvnovinite.bg

Почитаме паметта на жертвите

34 години от атентата на гара Буново. В събота ще бъде почетена паметта на  жертвите. На 9-ти март 1985-та година във вагона за майки с деца във влака от Бургас за София избухва бомба.  Устройството е с часовников механизъм и е настроено да се задейства при навлизането на машината в тунел, покрай гарата. Заради маневра в региона на Златица обаче, влакът закъснява с две минути. Така бомбата избухва не в тунела, където жертвите евентуално щяха да бъдат повече, а на гарата в Буново. Загиват седем  души, измежду тях три деца. Ранените са девет.

Взривът е дело на деятели на незаконна протурска организация. Атентатът идва като реакция на Възродителния развой. През април 1988-ма година трима души, директно взели участие в атентата са наказани на гибел. / Нова тв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР