Снимка: btvnovinite.bgЖеляз Андреев, когото САЩ обвиняват за нарушаване на ембаргото

...
Снимка: btvnovinite.bgЖеляз Андреев, когото САЩ обвиняват за нарушаване на ембаргото
Коментари Харесай

Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Снимка: btvnovinite.bg

Желяз Андреев, който Съединени американски щати упрекват за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия, съобщи, че се усеща окуражен от новината, че българските управляващи няма да го задържат и да го екстрадират. Тя пристигна през вчерашния ден след среща при премиера на американския дипломат с основния прокурор и министъра на правораздаването.

Желяз Андреев разяснява, че се усеща по-защитен от българската страна, само че означи, че занапред предстоят още значими диалози. 

„ Благодарни сме за организирането на тези диалози на дипломатическо равнище. Все отново осъзнаваме, че главният проблем остават обвиняванията в Съединени американски щати и този червен бюлетин, който имам аз и останалите четирима българи ”, сподели Желяз Андреев в предаването „ Тази заран ” по bTV.

„ Не знам дали по дипломатически път могат да отпаднат тези обвинявания и би трябвало да сме готови за вид с юрист на локално равнище ”, добави той.

„ Не знаем какво се случва в Съединени американски щати, заради което ни е необходим локален юрист. Продължава нашето търсене, както и набиране на средства ”, уточни и приятелката му Милена Здравкова.

По думите ѝ в този момент са се насочили по-скоро към търсене на българи, които практикуват в Съединени американски щати.

Желяз изясни, че хононарите на американските юристи стартират от 600-700 $ на час. Отделно някои желаят и депозит, който може да стигне до 50 000 $.

„ Ние сме положително настроени, само че се приготвяме и за най-лошите разновидности ”, уточни той.

„ Говорих с юрист от Маями по телефона, който сподели: Ако решите да пледирате почтен, това може да отнеме доста време и средства. А какво друго да пледира един почтен човек ”, попита Милена.

В момента компанията, в която е работил Желяз, не оперира нито на територията на България, нито в Съединени американски щати.

Върху компаниите, които се занимават с интернационална търговия, би трябвало да бъде упражняван по-строг надзор, с цел да се заобикалят такива обстановки, съобщи Желяз. Той прикани работодателите да срещат своите чиновници с всяка възможна заплаха, а чиновниците да изискват всевъзможен вид информация, който считат, че би им бил потребен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР