Снимка БТВНеобясним инцидент с дете ще доведе до санкции на

...
Снимка БТВНеобясним инцидент с дете ще доведе до санкции на
Коментари Харесай

2-годишно дете ще остане с белези след изгаряне в софийска ясла

Снимка БТВ

Необясним случай с дете ще докара до наказания на чиновници в детска ясла в столицата. 2-годишно дете е получило изгаряния по време на престоя си в столична детска ясла, оповестиха родителите му за bTV.

Преди няколко дни възпитатели от 56-та детска градина повикали родителите да вземат момиченцето по-рано, тъй като част от кожата му се е зачервила от алергична реакция или различен дерматологичен проблем.

След няколкочасово блуждаене по разнообразни лекари обаче по кожата на момиченцето се появяват открити рани и мехури.

Детето е признато по неотложност в „ Пирогов “ с диагноза химическо изгаряне. От болничното заведение споделят, че момиченцето е в положително общо положение, само че евентуално ще му останат белези.

Вътрешна инспекция в детската градина не е открила каква е повода за изгарянето, тече инспекция и от Столичната община.

" Веднага откакто получих информация за случая, изпратих екипи както от дирекция „ Образование “, по този начин и от дирекция „ Здравеопазване “, а по-късно и зам.-кмета отиде на място ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ По първична информация дезинфектантите не се съхраняват вярно, само че следва инспекцията да бъде завършена. В взаимозависимост от отговорността на всеки един от хората, които работят там, ще бъдат наложени съответните дисциплинарни санкции “, съобщи кметът.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР