Снимка бТВБоян Петров остава в неизвестност. Спасителите търсят следа по

...
Снимка бТВБоян Петров остава в неизвестност. Спасителите търсят следа по
Коментари Харесай

Майката на Боян Петров: Той е там, където се чувства най-свободен

Снимка бТВ

Боян Петров остава в неопределеност. Спасителите търсят диря по пътя надолу от осемхилядника Шиша Пангма в Хималаите. Семейството на Боян не стопира да се надява, че той ще бъде открит жив, заяви бТВ.

Срещаме сестрата и майката на Боян Петров на път за дребен параклис в Перущица, на името на Света Петка – закрилница на фамилията.

Най-важното, което Ангелина Петрова желала да даде на сина си още от дребен, е независимост. И това й дава сили в този момент – че той е там, където се усеща най-свободен.

„ Винаги първите ми думи бяха – ти можеш да правиш каквото пожелаеш, тъй като ти имам вяра, че ще го направиш добре и поемаш всичките отговорности ”, сподели майката на алпиниста.

Затова е подготвена да одобри всяка вест.

„ Ние не сме по-силни от явленията. Един Божи ден се случва нещо, което е по-голямо от нас. Знам, че и той по този начин го приема и когато би трябвало да се бори, се бори до дъно ", добави Ангелина Петрова.

Сестра му Александра Петрова споделя, че дните в очакване минават мъчно.

„ Ставаме с вяра... лягаме с рев и чакаме утрешния ден, че той ще бъде открит. И по този начин минава денят, и не знам докога. 

– Остана ли ви вяра?
– Да. Все още седи тази вяра и, в случай че може да я дам на всички българи тази вяра, макар че в действителност времето приказва друго. Но вярата умира последна, са споделили хората. Трябва да се има вяра в нещо. Има някаква мощ някъде, колкото и да отхвърлят, за мен я има, съществува. Особено, в случай че Боян оцелее, си мисля, че я има... и по този начин.

За последно се чули преди заминаването му.

„ И ми сподели, че не му се тръгвало, тъй като тук всичко цъфтяло и чуруликали птичките, а той щял да върви по снеговете. И аз му споделих – ти по този начин си обичаш, да ти е студеничко, и той вика, в действителност, да ".

– Готови ли сте за най неприятния сюжет? 
– Всеки ден се приготвяме, мислим го. Не може да си подготвен, до момента в който не го разгласят, или краят на акцията, или тези няколко дни шерпите, в случай че нещо намерят. Но би трябвало да сме реалисти, тъй като въпреки всичко без инсулин не знам по какъв начин ще изкара. Не знам… Не съм подготвена... Не мога да го дам още... Той е необходим на всички.

Семейството се надява издирването на Боян да продължи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР