Снимка bTV Военният министър Красимир Каракачанов препоръча на Веселин Марешки

...
Снимка bTV Военният министър Красимир Каракачанов препоръча на Веселин Марешки
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов за Марешки: Да си пие хапчетата и да не се занимава с армията


Снимка bTV

Военният министър Красимир Каракачанов предложи на Веселин Марешки да си пие хапчетата, вместо да се занимава с националната защита на България. Коментарът му е във връзка концепцията на водача на „ Воля “ да се наложи мораториум за парите за рационализация на армията, осведоми bTV.

„ Ултиматум!? Марешки не е човек, който може да ми слага ултиматуми. Бих му предложил, като най-големият вносител на хапчета, да пие хапчета повече, а не да се бърка в тематики като националната сигурност и защитата, от които нищо не схваща. Разбирам го, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина известност - но, хайде, да бъде по този начин добър да бъде малко възприятие за отговорност и да не го прави за сметка на армията.

Да се захване с бедните, с гладните, с наркозависимите, с контрабандата на нефт, с контрабандата на медикаменти, тематики познати. Да се занимава с неща, които познава, а да не се занимава с армията, от която нищо не схваща. Армията и националната сигурност на България не са поле за на ниска цена популизъм. Разбира се, аз доста пъти съм казвал на такива изявления, че съм лекар по интернационално право, а не съм лекар по психиатрия “, разяснява Каракачанов.

Президентът Румен Радев също предложи Марешки да не се занимава с тематики, по които не е квалифициран.

Марешки пък заплаши, че ще изиска оставката на Красимир Каракачанов.

Президентът Радев и военният министър Каракачанов посетиха в Пловдив профилираното ревю за бойна техника „ Хемус “.

Двамата разгледаха разнообразни принадлежности и въоръжения. Президентът тества бинокъл за нощно виждане и живо се поинтересува от РПГ българско произвеждане, до момента в който военният министър се поинтересува от пушка с щик и бинокъл.

Изминалата година е извънредно добра за българската отбранителна промишленост. Тя е осъществила на непознати пазари продукция на стойност 1,2 милиарда евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР