Снимка: БТАТурция представи първия си електрически пътнически автомобил местно производство

...
Снимка: БТАТурция представи първия си електрически пътнически автомобил местно производство
Коментари Харесай

Турция пуска първия си електромобил местно производство

Снимка: Българска телеграфна агенция
Турция показа първия си електрически пътнически автомобил локално произвеждане ТОГГ (TOGG), оповестяват турските медии.

Официалната гала се състоя през вчерашния ден, когато Турция празнува националния си празник, в автомобилния завода в северозападния град Бурса. На представянето участваха турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представители на държавното управление и други посетители.

ТОГГ е името на плана, който ни дава опция да се насладим на тази споделена фантазия за мощното бъдеще на страната ни. С това първо транспортно средство, което слиза от индустриална линия, ние сме очевидци на сбъдната 60-годишна фантазия. Затова споделяме, че ТОГГ е споделената горделивост на Турция и 85 милиона души “, сподели на церемонията Ердоган, представен от в. “Хюриет дейли нюз “.
 Турски електрически автомобил TOGG Снимка: Българска телеграфна агенция
Автомобилът C-SUV ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2023 година Инвестицията е на стойност 22 милиарда лири (1,18 милиарда долара). Цената му към момента не ясна.

Ердоган неотдавна усили икономическите тласъци в устрема си да завоюва гласове преди изборите, които се чакат в средата на 2023 година и за които се счита, че ще бъдат най-оспорваните през 20-годишното му ръководство, отбелязва ДПА.

Турция е в най-тежката си икономическа рецесия от повече от десетилетие на фона на инфлация от над 80 %, слаба лира и високо равнище на безработица.

Фабриката в Бурса възнамерява да създаде 1 милион бройки до 2030 година, добави Ердоган. По думите му производството на електрическия автомобил ще даде опция за откриването на 4300 работни места директно и още 20 000 непряко.

 Турски електрически автомобил TOGG

Компанията производител ТОГГ ще създаде пет разнообразни модела – SUV, седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV до 2030 година и ще има правата за интелектуална и индустриална благосъстоятелност.

Автомобилът е планиран от италианската дизайнерска компания Пининфарина (Pininfarina), която е основала модели за Ферари (Ferrari) и основания в Калифорния производител на електрически коли Карма (Karma), отбелязва Анадолската организация.

Предвижда се автомобилът да доближи 80 % зареждане за по-малко от 30 минути с бързо зареждане, като с едно зареждане ще може да изминава от 300 километра до 500 километра.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР