Снимка: БТАСледвайте Гласове в Днес не те, партиите, а ние,

...
Снимка: БТАСледвайте Гласове в Днес не те, партиите, а ние,
Коментари Харесай

Нинова: Можем да се справим с кризите, ако всяка власт поеме отговорност

Снимка: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в

" Днес не те, партиите, а ние, институциите би трябвало да дадем отговор можем ли да се оправим с рецесиите, можем ли да осигурим на България небосвод за развиване, а на българския народ - сигурност и благоденствие ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация при откриването на 48-ото Народно заседание.
В нея водачът на Българска социалистическа партия акцентира, че главните въпроси, които стоят пред България, са от компетенциите на депутатите като членове на институция, а не като партийни представители. " И през днешния ден не партиите, а ние институциите би трябвало да дадем отговор можем ли да се оправим с рецесиите, можем ли да осигурим небосвод за развиване, а на народа сигурност и благоденствие. Това е институционален въпрос, а не толкоз тясно партиен. Можем, в случай че всяка власт поеме отговорност ". 
Българска социалистическа партия откри четири значими целта, които чакат вниманието на народните представители. „ Първо – благосъстоянието на българския народ. Второ – финансова непоклатимост и развиване на стопанската система. Трето – безкомпромисна битка с корупцията. И четвърто – гарантиране на мир за българския народ и отбрана на неговото достолепие ”, съобщи от парламентарната естрада Нинова.

Тя изброи и бързи решения на рецесиите, които оферират от столетницата: „ Таван на цените, нарастване на приходите, поддръжка на страната за енергийно бедните, работещи небогати, млади фамилии, възрастни хора. Внасяме законопроекти за две цени, „ енергийно небогати ” като разбиране, таван на цени на ток, парно, вода и газ, нарастване на минималната работна заплата на 850 лева, необлагаем най-малко в границите на прага на беднотия от 504 лева, освобождение на млади, до 26 години, от налог върху първите им приходи, майчинството да бъде равно на минималната работна заплата, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години и безвъзмездни учебници за възпитаници, преизчисляване на пенсиите ”, означи водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова съобщи, че обвързването на образованието с стопанската система е значима тематика, която още веднъж ще слагат в пленарната зала. Друго перо, което тя разяснява, беше опазването на здравето. По думите й не би трябвало то да бъде водено от търговията. От Българска социалистическа партия настояват, че достъпът до здравни услуги би трябвало да е безвъзмезден за всички здравноосигурени лица.
„ Корупцията е огромното зло за България ”, сигнализира водачът на столетницата.
 

Източник: Нова телевизия
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР