Снимка: БТАПредседателят на Полската футболна асоциация съобщи, че полякът Шимон

...
Снимка: БТАПредседателят на Полската футболна асоциация съобщи, че полякът Шимон
Коментари Харесай

Полски съдия ще ръководи финала на Световното първенство по футбол

Снимка: Българска телеграфна агенция
Председателят на Полската футболна асоциация заяви, че полякът Шимон Марчиняк ще бъде арбитър на финала на Световното състезание по футбол в Катар сред Аржентина и Франция. Това заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки полската организация ПАП. 

Марчиняк  е 41-годишен служител на реда от град Плоцк. В последните години той е измежду главните рефери на УЕФА, а в този момент получи достойнството да управлява мач №1 във футбола. Това не е изненадващо решение, тъй като бе главният любимец в последните дни.

Марчиняк е съдийствал на два мача на Световното състезание по футбол в Катар – на мача сред Франция и Дания и на този сред Аржентина против Австралия.

Той ще е първият поляк, който получава тази чест, като досега съдии от 13 страни са управлявали миналите 21 финални мача на Световни шампионати.

Бившият полски арбитър Михал Листкевич съобщи, че назначението на Марчиняк е най-голямото достижение за полски арбитър в историята. Помощник-съдиите също ще бъдат поляци, измежду които е синът на Листкевич – Томаш.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР