снимка: БТАПолицията откри рекордните 200 килограма марихуана. Тя предназначена за

...
снимка: БТАПолицията откри рекордните 200 килограма марихуана. Тя предназначена за
Коментари Харесай

400 хил. дози марихуана за учениците в Горна Оряховица. Полицията разби веригата

снимка: Българска телеграфна агенция
Полицията откри рекордните 200 кг марихуана. Тя предопределена за разпространяване в учебните заведения в региона на Горна Оряховица. Това оповестиха на взаимен брифинг шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов и окръжният прокурор Христо Христов.

Задържани са шестима, взели участие в разпространяването на дрогата в учебни заведения на и Лясковец, уточни старши комисар Машов.

Най-младият от арестуваните е на 16 години. От останалите арестувани престъпно проявен е мъж на 30 години, съхранявал голямото количество марихуана в частен дом в лясковското село Джулюница.

Групата е била следена в продължение на един месец, занапред се открива какъв брой от дрогата е била пласирана. Откритото количество е задоволително за 400 хиляди дози. Пазарна стойност на
откритата марихуана е за близо шест милиона лв.,
уточни окръжният прокурор Христо Христов.

Марихуаната е доставяна от оранжерия в Джулюница, намираща се в някогашна фабрика в селото. Така е обхваната цялата верига – от производителя, през йерархията от дилъри, до крайните консуматори. В случая те са възпитаници, обобщиха проверяващите.

Процесуално-следствените дейности не престават, разпитват се очевидци. Наблюдаващият прокурор Таня Катрева уточни, че
следва повдигането на обвинявания
за шестимата за държане и разпространяване на наркотични субстанции, на този стадий за трима от тях ще бъде поискана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Близо 580 индивида са задържани при акцията против опиати. Образувани са 470 досъдебни производства, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Акцията стартира на 7 декември.

Вчера стигнахме високо в една такава незаконна верига, сподели във връзка случая в Джулюница вътрешният министър Иван Демерджиев и уточни, че тази акция е резултат от взаимната акция с прокуратурата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР