Снимка: БТАПътнически и товарен влак се сблъскаха снощи близо до

...
Снимка: БТАПътнически и товарен влак се сблъскаха снощи близо до
Коментари Харесай

Тежка жп катастрофа в Гърция. Загиналите са десетки

Снимка: Българска телеграфна агенция
Пътнически и товарен трен се сблъскаха нощес покрай град Лариса, в региона на дефилето Темби, Централна Гърция. Инцидентът е станал малко преди среднощ локално време, съобщи Българска телеграфна агенция.  Катастрофата е довела до пожар, който към този момент е сподавен, оповестяват гръцките медии.

Според известие на гръцките железници, представено от Гръцката телеграфна организация, пътническият трен се е движил по маршрута Атина-Солун и е потеглил от гръцката столица в 19:22 часа. Три от вагоните му са дерайлирали.

Първите два вагона на пътническия трен са изгорели изцяло от конфликта сред двата влака. По показания на пасажерите те са били цялостни с хора. Повечето от тях са били студенти, които са се прибирали в Солун. В положително положение са пасажерите от последните вагони на влака.

Предполага се, че повода за злополуката е неверна информация на надзор на придвижване от гара Лариса.

По данни на Гръцкото радио и телевизия на мястото на злополуката са пристигнали към 30 коли за спешна помощ, а също по този начин пожарни коли и коли на други специфични служби. Пожарникарите се пробват да намерят хора, които може да са останали блокирани при дерайлирането на пътническия трен.

Ранените са настанени в лечебните заведения от Лариса до Солун. На мястото на злополуката са избавителни екипи и лекари.

Властите показаха безпокойство, че броят на умрелите ще се усили. Няма информация за потърпевши българи.

Очаквайте детайлности!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР