Снимка: БТАОтборът на Мароко продължава да твори история, след като

...
Снимка: БТАОтборът на Мароко продължава да твори история, след като
Коментари Харесай

Нова бомба! Мароко победи Португалия и стана третият полуфиналист на Световното

Снимка: Българска телеграфна агенция
Отборът на Мароко продължава да твори история, откакто доближи до полуфинал на Световното състезание по футбол в Катар. Днес мароканците реализираха следващата си икономична победа – 1:0 над Португалия с гол на нападателя на Севиля Юсеф Ен-Несири три минути преди края на първото полувреме. Мароко е първият тим от Африка в историята на футбола, който доближава полуфинал на Световно състезание, а също по този начин и първата арабска страна в топ 4 на света оповестява Българска телеграфна агенция.

Африканският тим шокира целия футболен свят с може би най-голямата изненада досега на Световното състезание. Преди днешния мач те отстраниха Испания, а излязоха от група с Хърватия, Белгия и Канада. И досега нито един от петте тима не е отбелязал гол във вратата на Ясин Буну, с изключение на автогола на Наим Агер в мача с канадците.

„ Лъвовете от Атлас “, какъвто е прякорът на мароканците, ще имат още по-сериозен тест в предпоследния си мач на шампионата. Те чакат спечелилия от късния мач през днешния ден сред Франция и Англия.

Петкратният притежател на „ Златната топка “ – премията за най-хубав футболист в света за годината, Кристиано Роналдо, който записа своя мач номер 196 за националния тим на страната, завършва с фантазиите за Световна купа.

Очаквано Португалия стартира по-активно мача и още в 4-ата минута сътвори първото състояние пред вратаря Буну, който избави удара на Жоао Феликс. След това още няколко пъти имаше напрежение пред вратата на Мароко до 20-ата минута, само че и Мароко използваше благоприятни условия да придвижи събитията пред Диого Коща. Ен-Несири стреля с глава след центриране от статично състояние, само че топката излезе високо в навън.

В 30-ата минута още веднъж се откри опция пред Жоао Феликс, който стреля с противоположен фалц, само че топката се отби в гърба на марокански защитник и излезе в ъглов удар. Събитията бяха по този сюжет в идващите десетина минути, само че в 42-ата неточност на вратаря Диого Коща стана причина Мароко да излезе напред в резултата. Коща не се ориентира добре при центриране от ляво на Атия-Алла, потегли да излиза, само че се размина с топката, удари се в съотборника си Рубен Диаш, а за Ен-Несири не беше мъчно с глава да насочи топката в мрежата.

В идната офанзива обаче Португалия можеше да се възползва от неразчетена изява на вратаря Буну, а Бруно Фернандеш опита да центрира, топката изненада стража и се отби в горната греда. В добавеното време на първо време имаше обстановка за португалците в наказателното поле, която беше подмината от съдията. В ответната офанзива Атия-Алла стреля по диагонала при контраофанзива, само че извънредно неопределено.

Второто полувреме стартира с нова неточност на вратаря на португалците, който отби неумело едно балонно центриране, и по знамение след рикошет в Джавад ел Ямик и по знамение кълбото не се спря в мрежата.В идната офанзива обаче Португалия можеше да се възползва от неразчетена изява на вратаря Буну, а Бруно Фернандеш прати топката в гредата. Селекционерът им Фернандо Сантош реагира незабавно и пусна на терена звездата Кристиано Роналдо и Жоао Кансело. Така Роналдо записа своя мач номер 196 в националния тим.

Натискът на португалците се усилваше и на първо време Гонсало Рамош с глава от чудесна позиция не съумя да насочи в очертанията на вратата след подаване на Бруно Фернандеш. Само след още 6 минути самият Фернандеш получи топката на границата на наказателното поле, само че изстрелът му профуча над гредата.

В 83-ата минута Ясин Буну избави вратата си от сигурен гол, откакто Жоао Феликс стреля фалцово след асистенция на Роналдо. В идващите минути португалците продължиха да владеят топката и да пробват центрирания. В 90-ата минута при една контраофанзива топката попадна в Кристиано Роналдо, само че стреля от надалеч и Буну избави без огромни компликации. В 7-ата минута на добавеното време Рафаел Леао съумя да извади топката от ляво, центрира и постави главата на ветерана Пепе, който обаче я изпрати в навън край страничната греда.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР