Снимка: БТАОкръжните магистрати в Бургас наложиха най-тежката мярка за неотклонение

...
Снимка: БТАОкръжните магистрати в Бургас наложиха най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Дядото на прегазеното дете в с. Прилеп остава в ареста: Не исках да убия шофьора, а да го нараня

Снимка: Българска телеграфна агенция

Окръжните магистрати в Бургас постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Стефан Дехнев. Срещу него е повдигнато обвиняване за убийството на 57-годишния водач на товарен автомобил, който блъсна и умъртви на място шестгодишно дете в сунгурларското село Прилеп. Обвиняемият, който е дядо на починалото дете, бе доведен в правосъдната зала под засилена защита и с белезници. Пред публицисти той разяснява само, че съжалява за случилото се. 

„ Съжалявам. Не знаех, че ще стане по този начин “, сподели Дехнев. Според бранителя му гибелта на водача на камиона е настъпила от мозъчно разтърсване, а не от нанесените рани с нож. Обвиняемият не е нанесъл удара с хладното оръжие за да убие водача, а да го нарани, няма данни за предумисъл, уточни юристът му и изиска по-лека мярка за неотклонение „ домакински арест “ със възбрана за овакантяване рамките на страната. 

„ Не желаех да го убия, а да го нараня “, сподели обвиненият пред правосъдния състав. Припомняме, че Окръжната прокуратура в Бургас притегли Дехнев към наказателна отговорност като му повдигна обвиняване за съзнателно ликвидиране. Това се случи след Случаят е от 28 август, когато 57-годишният Руско Танев зад кормилото на ТИР минава през селото и блъска ненадейно изкачилото на платното за придвижване дете. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР