Снимка: БТАНе приемаме диалог с ултиматум, няма да оттеглим законопроекта.

...
Снимка: БТАНе приемаме диалог с ултиматум, няма да оттеглим законопроекта.
Коментари Харесай

БСП не приема диалог с ултиматум и няма да оттегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс

Снимка: Българска телеграфна агенция
Не одобряваме разговор с ултиматум, няма да оттеглим законопроекта. Това съобщи в декларация от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова.

Диалогът би трябвало да се състои тук, уточни тя. По думите ѝ половината от българския народ желае да гласоподава с хартия, половината – на машини и е най-добре да им се даде избор.

Нинова уточни, че за „ Българска социалистическа партия за България “ има три значими въпроса за решение сега в Народното събрание – бюджет за 2023 година, приемане на законите по Плана за възобновяване и резистентност, рационални диалози за сформиране на постоянно държавно управление с стратегия и вероятност.

Най-важното си остава бюджетът, приходите на хората, битката с неравенствата и бедността, добави тя.

Ние, депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “, внесохме преди месец Кодекс за обществено обезпечаване за увеличение на майчинството за втората година от 710 лв. на 850 лева; Закон за фамилни помощи за деца – помощ за децата от 2, 3 и 4 клас и еднократна помощ на майки, осигурявали се последните две години от работните си места, при раждане на дете; Закон за предучилищно и учебно обучение – безвъзмездни учебници и образователни пособия за деца от 1 до 12 клас; Кодекс на труда – увеличение на минималната работна заплата, която да стане 50 % от междинната за страната; Закон за обществено обезпечаване – преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен приход от 2021 г.; Наказателен кодекс – увеличение на наказванията на тези, които прекарват през граница или благоприятстват мигрантския поток; Закон за приходите на физическите лица – до 26-годишна възраст да бъдат освободени от налог върху заплати, необлагаем най-малко от 504 лева, съобщи Нинова. По думите ѝ това е лицето на Българската социалистическа партия освен в този парламент, а години наред – общественото, сензитивното към небогати, млади, деца, студенти, майки, служащи и работещи небогати на минимална заплата, както и възрастните, които са уязвими в тези сложни моменти.

Тя разяснява и тематиката за признатата от Народното събрание по предложение на „ Българска социалистическа партия за България “ декларация по отношение на присъединението на Република България към Шенгенското пространство. Решението беше подкрепено от 106 народни представители и 18 бяха „ срещу “, като от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ не участваха в гласуването, тъй като не бяха в залата поради несъгласия с признати нощес от правната комисия промени в Изборния кодекс.

Закичилите се за проевропейски и демократични партии – „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “, не поддържаха тази декларация, сподели през днешния ден Нинова. Всичко обществено, което изброих, което беше знамето на предизборната стратегия на сътрудниците, което беше изискване за договаряния за държавно управление в 16 обществени точки, е загърбено, уточни тя.

Нинова съобщи, че от „ Продължаваме Промяната “ в обществена комисия са предложили да отпадне гледането на закона за 300 лева на дете, което потегля на учебно заведение. Социалният етикет, проевропейският взор са били двуличие, добави тя.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!4 предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 18.11.2022, 12:03
18.11.2022, 11:38
18.11.2022, 10:42
18.11.2022, 10:25
Последни публикации-18.11.2022, 12:57-18.11.2022, 12:03-18.11.2022, 11:38Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР