Снимка: БТАНародното събрание ще обсъди на първо гласуване два законопроекта,

...
Снимка: БТАНародното събрание ще обсъди на първо гласуване два законопроекта,
Коментари Харесай

Депутатите днес обсъждат промени в антикорупционното законодателство

Снимка: Българска телеграфна агенция
Народното събрание ще разиска на първо гласоподаване два законопроекта, свързани с антикорупционното законодателство. Това планува първа точка от плана на стратегия за работа на депутатите тази седмица, оповестен на страницата на Народното събрание. 

Първият е законопроект за противопоставяне на корупцията с вносители съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков и група народни представители. Вторият е законопроект за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, и е импортиран от Министерския съвет.

Предвижда се народните представители да прегледат на първо четене промени в Закона за локалните налози и такси, в Закона за кадастъра и имотния указател, както и законопроекти за промени в Закона за предучилищното и учебното обучение. На първо четене се чака да бъдат прегледани промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, в Закона за публичните поръчки и в Закона за водите. Депутатите ще продължат с първо гласоподаване на законопроекта за силата от възобновими източници в морските пространства.

Първа точка от проектопрограмата за четвъртък планува депутатите да обсъдят законопроект за одобрение на Меморандума за съгласие за стратегическо партньорство сред държавното управление на Република България и държавното управление на Обединените арабски емирства.

В оферти дневен ред е второ гласоподаване на промени на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Според проектопрограмата тази седмица в Народното събрание ще има чуване на шефа на НЕЛК Кънчо Райчев по отношение на проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК, както и на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в сектора Видин – Кулата, автомагистрала „ Хемус “ и автомагистрала „ Черно море “.

Предвижда се в четвъртък депутатите да изслушат служебния министър-председател Гълъб Донев по отношение на поръчката на Нидерландия и Австрия, че няма да поддържат България за присъединението ни към Шенгенското пространство.

Министърът на енергетиката Росен Христов ще бъде изслушан от депутатите от парламентарната енергийна комисия. Очаква се съществена тематика да бъде ембаргото върху съветския нефт.

Предвиден е и постоянен петъчен парламентарен надзор, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР