Снимка: БТАЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че посещение на

...
Снимка: БТАЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че посещение на
Коментари Харесай

Борисов: Визита на Зеленски ще е добър знак и признание!

Снимка: Българска телеграфна агенция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че посещаване на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било доста добър знак за демократичната общественост в България.

" Признание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава аудиенция, несъмнено че ще се забележим с него ", посочи той.

Според него има обаче две тематики, които доста го тормозят: " Каховка може да няма провали, само че проблемите с АЕЦ " Запорожие ", които излязоха от диалога сред Зеленски и Макрон – това е най-голямата нуклеарна мощ и нуклеарна бомба в Европа. Световната общественост би трябвало да подсигурява, че тази най-голяма нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба ".

Заменената от ГЕРБ през вчерашния ден лидерска среща с ППДБ, Борисов разяснява: " По принцип лидерските срещи не са закрепени. Те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. Вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат комисията по енергетика, комисията по защита - да вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна за участието й в НАТО, декларация за Висш съдебен съвет да не избират основен прокурор в този състав и други Днес ще се забележим. Това са работни срещи ", изясни водачът на ГЕРБ.

По думите на Борисов, лидерската среща е планувана за 10 часа през днешния ден, само че това не били срещи, от които безусловно ще произлизат вести.

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР