Снимка: БТАЛидерът на БСП Корнелия Нинова издигна от името на

...
Снимка: БТАЛидерът на БСП Корнелия Нинова издигна от името на
Коментари Харесай

БСП, ГЕРБ-СДС, ДПС и Български възход предлагат Вежди Рашидов за председател на парламента

Снимка: Българска телеграфна агенция
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова издигна от името на Столетницата, от това на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " Български напредък " – Вежди Рашидов да оглави новия 48-ми парламент. Тя прикани депутатите за разсъдък, тъй като " излагаме хората на риск на прага на тежка зима ", оповестява БНР.

" Това не може да продължава, опитахме всичко, за три дни направихме 10 гласувания, и то без резултат. Насилихме Конституцията с оферти за двама ръководители, и всевъзможни екзотики. Няма излаз от тази обстановка, би трябвало да проявим разсъдък ", прикани водачът на социалистите Корнелия Нинова. 
" Постигнахме нужното болшинство за издигане и поддръжка на ръководител на Народно събрание: предлагаме да се върнем на него, да предлагаме претенденти, и предлагам най-възрастният народен представител: Вежди Рашидов ", аргументира се Нинова. 
Тя уточни още, че блокажът на Народното събрание към този момент не може да продължава по този метод.

" Всички сме единомислещи, че това не може да продължава по този начин и би трябвало да намерим излаз от обстановката и опитахме всичко... Трябва да подновим работата на Народното събрание най-много, с цел да кажем, че като парламентаристи ще браним парламентарността ", безапелационна бе Нинова.
Източник: БНР
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР