Снимка: БТА На събитието присъстваха министърът на околната среда и

...
Снимка: БТА На събитието присъстваха министърът на околната среда и
Коментари Харесай

Eлектромобили и хибриди ще подпомагат работата на репортерите на БТА

Снимка: БТА

На събитието участваха министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, регионалният шеф на Велико Търново Ивайло Здравков, заместник-кметовете на София Надежда Бобчева и Станислав Барбутов, кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков, посланикът на България в Букурещ Радко Влайков, посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов, Любка Анастасова, началник на план " Красива България " в Министерството на труда и обществената политика.

Снимка: БТА

Попов поздрави Българска телеграфна агенция за изключителната самодейност. По думите му бъдещето ни е точно в електромобилността, която идва доста бързо.

Изнасяйки тази самодейност толкоз очевидно, през Българска телеграфна агенция, се надявам, че доста хора и институции ще видят накъде би трябвало да вървим. Надявам се всички кметове и регионални шефове да се окуражават да електрифицират градския и служебния превоз напълно . Това е постижима цел, сподели Попов.

Снимка: БТА

" София е част от стоте неутрални града и сме поели самодейност към 2030 година да понижим излъчванията, тъй че това е една стъпка ", означи Никола Барбутов - заместник-кмет на Столична община в направление " Европейски политики, интернационална активност и туризъм ".

" Българска телеграфна агенция към този момент е свършила огромна част от своята работа, уповавам се и администрациите и други предприятия да последват този образец. Това е посоката, в която всички би трябвало да вървим ", добави той.

Снимка: БТА

От позиция на държавната и общинската администрация не съм осведомен да има толкоз огромно нахлуване на електромобилност, както в тази ситуация при Българска телеграфна агенция, означи Никола Барбутов. Според него е значимо да подхващаме стъпки за понижаване на излъчванията, да имаме по-устойчиво бъдеще и по-устойчиво държание по отношение на локалната среда.

" Първо би трябвало да стартираме да приказваме, да сложим целите на масата и да вървим в тази посока - дали с електромобилност, дали с понижаване на потреблението на сила, понижаване на въглеродния отпечатък. Всички тези стъпки би трябвало да бъдат съобразени с новата действителност ", съобщи Никола Барбутов.

  Снимка: БТА

Вчера екологичната инвестиция бе показана на еврокомисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, която съобщи, че е извънредно впечатлена от самодейността.

Вече сме в бъдещето, означи тя. За образец на всички публични институции - тотално електрифициран авто парк, уточни еврокомисарят.

Пространството пред постройката на Българска телеграфна агенция ще се трансформира в красива, зелена, налична и безвредна пешеходна зона с опция за показване на знаци от целия свят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР