Снимка: БТА Георгиев припомни, че през февруари тази година СОС

...
Снимка: БТА Георгиев припомни, че през февруари тази година СОС
Коментари Харесай

Пускат шест автобуса от най-висок екологичен клас до Витоша

Снимка: БТА

Георгиев напомни, че през февруари тази година СОС утвърди закупуването на използвани туристически рейсове, осигуряващи достъп до естествен парк " Витоша ". Той заяви, че през последната една година над четири пъти са се нараснали жителите, които стигат до планината с градски превоз с линиите 63 и 66. Затова, като проучваме в действително време трафика и потребностите на жителите, взехме решение за закупуването на тези рейсове, уточни Георгиев.

Снимка: БТА

Те са оборудвани със системи за гласово уведомяване, належащо за незрящите и за хората с разнообразни сетивни проблеми. Всички рейсове по линия 66 ще бъдат оборудвани с велобагажници, другите по линия 63 към този момент имат имат такива, сподели ръководителят на СОС. Той акцентира, че задачата е планината да стане още по-достъпна за хората.

Снимка: БТА

Автобусите по линия 63 ще се движат на период от 16 минути през уикенда и на 30 минути в делнични дни. Автобусите по линия 66 през събота и неделя ще са на 20 минути, а през седмицата - на 60 минути.

Карлос Контрера напомни, че допреди да стартира пандемията от новия ковид автобусен превоз до Витоша имаше единствено през почивните дни в края на седмицата. Мярката да се движат през цялата седмица се оказа сполучлива и предизвика закупуването на спомагателни рейсове, уточни Контрера. Той означи, че сега, заради обстановката с въжените линии, само публичният превоз обезпечава естествен достъп до планината. В идващите месеци ще поставим още старания за възстановяване на така наречен излетни линии. Целта ни е все по-добра и по-качествена услуга, означи Карлос Контрера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР