Снимка: БТА, архивСитуацията е тежка - колегите министри от няколко

...
Снимка: БТА, архивСитуацията е тежка - колегите министри от няколко
Коментари Харесай

Пеканов за наводненията: Хората, които са пострадали, ще бъдат подпомогнати

Снимка: Българска телеграфна агенция, списък
Ситуацията е тежка - сътрудниците министри от няколко дни са в региона, институциите реагираха бързо. Хората, които са потърпевши, ще бъдат подкрепени. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Атанас Пеканов във връзка наводненията в села в Карловско.

" Нека първо да се успокоят нещата, обстановката е под надзор. Държавата има задоволително механизми, с които да подкрепи хората ", сподели Пеканов.
Той регистрира, че страната е във етапа на осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност, изпратено е първото искане за първо заплащане. Очакваме парите да дойдат през есента, сподели Пеканов. Става въпрос за към 1,3 милиарда евро.
По думите му, през есента ще стартират и първите планове - санирането по програмата за енергийна успеваемост, като Министерство на регионалното развитие сега изготвя насоките за кандидатстване. Това е една от стратегиите, по които има извънреден интерес от общините. Министерството на нововъведенията пък приема поръчки от бизнеса за финансиране за цифровизация.

Цялото изявление с Атанас Пеканов вижте във.
Източник: Българска национална телевизия
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР