Снимка: БСППроф. Румен Гечев взе отношение за бюджета за следващата

...
Снимка: БСППроф. Румен Гечев взе отношение за бюджета за следващата
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Няма как БСП да гласува за бюджет, който води българската икономика към дъното

Снимка: Българска социалистическа партия

Проф. Румен Гечев взе отношение за бюджета за идната година. Той насочи остри рецензии към ГЕРБ.

„ Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да гласоподава за бюджет, който води българската стопанска система към дъното “. съобщи пред БНР националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев.

Професорът уточни, че голяма част от българите и компаниите са незащитени.

„ Българските жители започнаха да умират по стълбищата на тотално сбърканата здравна система, за която ръководещите не си мръднаха пръста. И заради тази причина Българска социалистическа партия извърши своето обвързване на единствена и действителна съпротива – предложихме различен бюджет с нова европейска философия, отчитаща особеностите на страната ни. С нашият различен бюджет подсигуряваме по-високи бюджетни доходи от 1.8млрд. лева и с 500млн. лева по-малък бюджетен недостиг “, разяснява социалистът.

По отношение на предложенията на Българска социалистическа партия за обществената сфера проф. Гечев посочи: „ Данъкът би трябвало да стане напредничав, какъвто е във всички европейски страни. Няма по какъв начин единствено в България небогати и богати да заплащат еднакъв % налози. Още повече, че България е преди всичко по поляризация на небогати и богати в Европейския съюз. Тази поляризация се задълбочава още повече в последните месеци и десетки хиляди фамилии не могат да посрещнат потребностите си за храна и медикаменти. Хората с приходи до 3900лв. ще продължат да заплащат 10% налог – това са над 2 милиона и 100 хиляди работещи българи “.

Гечев посочи, че в нито една страна по света не е билодоказано, че ниският налог изсветлява стопанската система: „ Нима  швейцарци, немци, американци, испанци,португалци поляци и чехи работят в тъмна стопанска система? “, попита реторично професорът.

Депутатът от левицата се базира на статистиката за обстановката у нас: „ България е на последно място в Европейския съюз на глава от популацията. По данни на Българска народна банка до предишния месец България има спад от 64% на непознатите вложения в страната ни. Това е антирекорд за Европейския съюз. Чуждите и български вложения и капитал под паника се изнасят от България. Ние сме по-зле от Сърбия, която не е член на Европейски Съюз “ и още веднъж повтори, че е потвърдено, че страните с напредничав налог имат най-вече непознати вложения, написа Novini.bg.

„ ГЕРБ наследиха дълг от 13.5 милиарда лева, а до 2023г. Българите е изискуем над 40 милиарда лева дълг. Така заробват идващите генерации “, изясни Румен Гечев пред слушателите на БНР.

Социалистът разяснява, че Българска социалистическа партия е срещу наливането на повече пари без промени и че здравната система не е европейска и би трябвало да се реформира. „ Предлагаме различен европейски метод за пенсиите - преизчисляване към 2016 година, с цел да се подсигурява нарастването на пенсиите по отношение на Брутният вътрешен продукт, освен по отношение на инфлацията “.

Мерките, предлагани от Българска социалистическа партия за решение на най-големия проблем в България след бедността - демографската рецесия, бяха припомнени от социалиста: „ От Българска социалистическа партия предлагаме еднократната помощ на майки студентки да се усили от 2800 на 6500лв. Предлагаме еднократна помощ за раждане на дете за всяко българско работещо семейство, което е внасяло последните 24 месеца обществени осигуровки 6500лв. за всяко второ и трето дете. Настояваме майчинските да се усилят от 380 на 650лв. за втората година. Предлагаме безвъзмездни медикаменти за над 1млн. деца до 14 годишна възраст, както и безвъзмездни учебници от 1ви до 12ти клас. Детските градини би трябвало да са безвъзмездни “.
Народният представител посочи, че с помощта на прогресивното данъчно облагане в различния бюджет на Българска социалистическа партия са планувани 825 млн. лв. за общините и близо 400 млн. лв. за българския дребен и междинен бизнес. Той добави, че различният бюджет на левицата е привързан с българската стопанска система и са обезпечени нужните средства.

„ ГЕРБ и ръководещото болшинство не се изричат по бюджета. Пазят цялостно безмълвие. Почти само се изричат народните представители от Българска социалистическа партия. В бюджетнатакомисия на Народното събрание ръководещите сложиха международен връх – за 2 часа и половина минаха бюджетите на цялата страна за над 50 милиарда лв.. ГЕРБ не ги интересува, че бедните стават по-бедни и че демографската рецесия се задълбочава. Те имитират и поддръжка за бизнеса “, уточни още в коментара си проф. Румен Гечев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР