Снимка bsp.bgЗад изказванията на БСП стои истината, че партията им

...
Снимка bsp.bgЗад изказванията на БСП стои истината, че партията им
Коментари Харесай

БСП към ГЕРБ: Идеите не фалират, но вас ви събират парите и постовете

Снимка bsp.bg

" Зад изявленията на Българска социалистическа партия стои истината, че партията им е банкрутирала, само че никой от лявата страна на залата не желае и не може да си разреши лукса да я признае. Това съобщи националният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев по време на дебата за понижаване на партийната дотация, написа Актуално.ком.

``
реклама

„ Години наред вашата ръководителка и най-близките ѝ се упражнявахте всяка година и при всяка опция, изключително лятото върху това какви заплати получават народните представители, какви ваканции има Народното събрание. Никакъв популизъм няма тук, това са „ кардинални неща “. Внесена е корекция в закона, която споделя, че дотациите ще бъдат 1 лева Вие, сътрудници, някой от вас ще стане ли да ме обори тук и да чуе теза, подкрепена с обстоятелства, доказателства, пояснения, калкулации на Българска социалистическа партия.

Ако намерите такава, може и да се извиня от тази естрада на Българска социалистическа партия. Няма импортирана такава. Няма я в Народното събрание, значи я няма в правния мир. Има друго – предложение да вкараме тези неща в дни диспути, едни комисийки, едни кръгли маси, т.е. да ги заметем под килима и никой нищо да не направи по тази тематика. Темата е елементарна - за това, че българските жители имат друго виждане за финансирането на българските партии. Темата е още, че една единствена партия с нейния ръководител господин Борисов откриха решение по какъв начин това да стане същинска тематика “, акцентира Манев. Във връзка с тезите на Българска социалистическа партия, че олигарсите ще управляват партиите, Манев разяснява:

„ Как в този момент ще стане по този начин, че бандитите, олигарсите, предприемачите, не знам какво ще вършат? Каква теза е това бе сътрудници, ние в правова страна ли желаеме да живеем? Ние в това Народно заседание сме определени, с цел да вършим правова страна. Държава на закона. Когато законът споделя, че не може да бъдеш финансиран от незаконна активност и не можеш да харчиш пари за неща, които не са ти позволени и тук развиваш тезата, че това ще се случи непременно, това значи, че някой живее с мисълта, че този закон него не го касае и че законността в тази страна не е значима “, добави Манев.

„ Понеже доста обичате да се занимавате с Българска социалистическа партия и с това дали една партия е банкрутирала или не. Няма по какъв начин да банкрутира една партия. Тя не е комерсиално сдружение. Тя е нещо, което събират хрумвания, правила. Няма по какъв начин концепциите да банкрутират.Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в имитация към Маноил Манев.

Вие това не може да го разберете. При вас това нещо не може да се случи. При вас единственото нещо, което може да ви събере са парите, поръчките, постовете. Но в този закон не може да запишем, че даваме право на членове на ГЕРБ да бъдат единствено с по една социална поръчка или единствено с по един пост “, добави още Свиленски. „ Ще ви кажа и другата истина, тъй като тук се сподели – да, вие влязохте в политиката. Не вие персонално, партията ви, с два заложени жилището – на господин Борисов и на господин Цветанов. Някои от тях излязоха с по 10 жилището. Голяма част от вашия хайлайф излезе с жилища в една огромна, богата строителна компания в най-скъпия квартал на София “, уточни още заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР