Снимка БНРПродължава бедствената ситуация в цялата община Брегово заради опасността

...
Снимка БНРПродължава бедствената ситуация в цялата община Брегово заради опасността
Коментари Харесай

Продължава бедствената ситуация в община Брегово

Снимка БНР
Продължава бедствената обстановка в цялата община Брегово поради заплахата от наводняване, предава БНР. Залети са хиляди декари аграрни земи и дворове на къщи. Наводнени са и помпени станции.

Прекъсната е дигата по река Делейнска на към километър от видинското село Иново. До мястото не може да доближи техника, по тази причина от общината оповестиха бедствено състояние, до момента в който се откри краткотрайно решение на казуса. За да се откри какъв е рискът, е осъществено геодезично снимане на региона, сподели заместник-кметът на Видин Цветан Асенов.

" До дигата сега е невероятно да се пристъпи под никаква форма, отникъде, с никаква техника, с цел да се подхващат незабавни ограничения, с цел да се възвърне дигата “, сподели той.

Областният шеф на Видин Албена Георгиева увери в предаването " Преди всички " на БНР, че няма мотив за терзания за питейната вода в Брегово. Представители на Районната здравна ревизия ще вземат проби от водата, с цел да ги изследват за съществуване на тежки метали, от каквото се притесняват локалните хора. В Брегово равнището на водата е с към 3-4 см по-ниско от вчерашното, добави Георгиева и разясни, че там, където е належащо, ще се отводнява.

По думите?, в село Иново прокъсването на дигата на моста на селото е довело до разливи на водата в аграрни земи, само че те не заплашват къщите на локалните поданици.

Бедственото състояние ще е в действие до седмица, прибавя Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР