Снимка: БиволъЗаместник-министърът на икономиката Александър Манолев е собственик на парцел,

...
Снимка: БиволъЗаместник-министърът на икономиката Александър Манолев е собственик на парцел,
Коментари Харесай

Биволъ: Частна вила с минерален басейн по европроект? Зам.-министър Манолев отрича

Снимка: Биволъ "

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев е притежател на имот, върху който е издигната " къща за посетители ", финансирана с 380 000 лева по европейски план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони, заяви " Биволъ ". Плащането е утвърдено от Държавен фонд " Земеделие "  (ДФЗ) през декември 2015 година, когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма.

Имението е от половин декар, само че в никакъв случай никога не е работило като фамилен хотел за развиване на селски туризъм, показва проверка на " Биволъ " и  " Благоевград нюз ". Според взаимното следствие " къщата за посетители " се употребява като частна вила от Александър Манолев и фамилията му. Специалната екстра на къщата е, че има водопровод от 3 км, който обезпечава минерална вода от Сандански.

Александър Манолев купува терена от 1800 кв. м по пътя сред Сандански и курорта Попина лъка при започване на 2013 година от компанията " Ди Ди Ви ". След това той учредява право на градеж на " жилищна постройка – къща за посетители " с разгърната повърхност от половин декара на компанията " Агротрейд – Ана Димитрова " ET.

През октомври същата година правото на градеж на " Агротрейд " е допълнено с ограда, басейн и паркоустройство. Фирмата написа план до фонд " Земеделие " и печели дотация от 390 160 лева по европейска стратегия, с цел да построи къща за посетители. Общата стойност на плана е за 564 174 лева

Строежът на имението от половин декар завършва сполучливо през октомври 2015 година и е признато съвсем без забележки. Сегашният министър на земеделието Румен Порожанов тогава е началник на Държавен фонд " Земеделие ". През декември 2015 той разписва заплащането и по този начин впечатляващата вила излиза на притежателите единствено 170 000 лева

" Нямам никаква благосъстоятелност в Сандански. През 2012 година притежавах парцел, който продадох на упоменатото от вас сдружение. Мястото не е заявено тъй като няма по какъв начин да заявявам нещо, което не е моя благосъстоятелност. Сделката е направена още през 2012 година, когато съм бил в частния бранш. Познавам се с Ана Димитрова – както споделих, аз съм ѝ продал парцела. В следствие съм бил и клиент на упоменатото място за настаняване – против възнаграждение, за което имам и издадени документи. "  Това споделя Алсекдандър Манолев пред  " Биволъ ". В момента той е част от делегацията на президента Румен Радев, който е на посещаване в Ливан и Катар.

Проверката в кадастъра и имотния указател демонстрира, че Манолев има голям брой покупко-продажби за земи в региона на Сандански и парцелите са на негово име, написа " Биволъ ". Земята, на която е издигната " къщата за посетители " е негова благосъстоятелност и сега. Няма никакви данни тя да е продадена, а са налични само данни за учредено безсрочно и възмездно право на градеж в интерес на компанията.

Справката в кадастъра демонстрира, че Александър Манолев е изкупил и има прилежащите до къщата терени.

Същеврменно компанията " Агротрейд – Ана Димитрова " не развива никаква активност, т.е. няма признаци вилата да работи като къща за посетители. През годините компанията не регистрира никакви доходи от туристическа активност и няма нает личен състав, каквото обвързване има според контракта за плана, показва " Биволъ ".

За сметка на това Александър Манолев почива там със фамилията си, както той самият признава от коментара си за уеб страницата.

Пред  " Биволъ " министърът на земеделието Румен Порожанов споделя, че през декември 2015 година като началник на ДФЗ е разписал протокол с утвърждение на доста планове, само че не е гледал в елементи и не е осведомен с всеки един от тях. Той се базира на процедурите в ДФЗ, съгласно които в случай че обектът дава отговор на условията няма спънка да не бъде утвърден. За да има надзор за почтеност на бенефициентите би трябвало да се подават сигнали, добави Порожанов.

Подаването на сигнали обаче не дава резултати. Въпреки няколко съответни сигнала след изявления на " Биволъ " до ДФЗ и ОЛАФ досега няма никакви дейности за възобновяване на парите, безусловно присвоени от тарикатите с къщите. Обикновено оправданието е изтекла отминалост на договорите, които се ревизират за сходство в продължение на пет години.

Номерът с къщите за посетители е пределно елементарен – оформя се план на сламен човек, построява се вила с европари, употребява се дискретно 5 години до момента в който ДФЗ и прокуратурата си затварят очите и в случай че няма медийна издънка, по-късно парцелът може да се трансферира на името на действителния притежател или да се продаде с облага, написа " Биволъ ".

В случая с Александър Манолев петте години не са изтекли. От ДФЗ са дали отговор на " Биволъ ", че планът е " в интервал на мониторинг до 6 октомври 2019 година ". От ДФЗ твърдят, че случая се ревизира и ще излязат с позиция след приключването на инспекцията.

Александър Манолев беше номиниран за транспортен министър след оставката на Ивайло Московски, поради злополуката край Своге, която лиши живота на 20 души. В следствие той самичък се отхвърли след обява на " Капитал " за негови бизнес връзки в предишното.

Преди да стане зам.-министър на стопанската система в третото държавно управление на ГЕРБ, Манолев оглавяваше Държавната организация по метрологичен и механически контрол от август 2016 година до избирането му за народен представител през 2017 година и влизането му в екипа на икономическия министър Емил Караниколов ( " Атака " ). Във втория кабинет на Бойко Борисов Манолев беше зам.-министър на туризма. Зае този пост през ноември 2015 година

Александър Манолев е наследник на някогашния дълготраен кмет на граничното село Кулата Димитър Манолев. Завършва Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " в Петрич с профил " Счетоводство и Контрол ", а висшето си обучение получава в Юнивърсити Колидж Лондон във Англия. Притежава редица специализации в България и чужбина по бизнес връзки и връзки с медиите, както и вложения в разрастващи се пазари.

Започва професионалната си кариера в Националното съдружие на общините в Република България, където дава отговор за подготовката на планове за европейско финансиране, само че минава в частния бранш. През 2004 и 2005 е бил шеф " Интеграция и развиване ” в застрахователното сдружение " Булстрад Виена Иншуранс Груп ", след това става изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на " Булстрад Здравно Осигуряване ” АД.

От декември 2006 година до декември месец 2009 година Манолев работи като началник дирекция в " Мобилтел " ЕАД. След това става ръководител на Съвета на шефовете и търговски шеф на " Булгартабак Холдинг " АД, само че след приватизацията на сдружението през 2011 година е отхвърлен дружно с всички останали остарели шефове.

По данни на " Капитал " бащата на Манолев с изключение на кметските каузи е въртял и сполучлив частен бизнес. В интервала 2013 - 2015 година посредством две свои компании печели 15 публични поръчки на държавните мини " Марица Изток " за над 3 млн. лв.. Дружествата са основани преди оповестяването на процедурите и са доставяли разнообразни характерни масла и смазочни материали, които по принцип се оферират от публични вносители или дистрибутори, а по нищо не проличава компаниите " Ес Ди Ес Про " и " Ава Енерджи " да са такива.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР