Снимка Би Ти ВиРазпореждане на общината във Варна предизвика възмущение

...
Снимка Би Ти ВиРазпореждане на общината във Варна предизвика възмущение
Коментари Харесай

Община Варна забрани на учители да приемат подаръци

Снимка Би Ти Ви
Разпореждане на общината във Варна провокира отвращение и отпор от страна на родители – учителите в учебни заведения и детски градини в града да не одобряват дарове от родители, оповестява Би Ти Ви.

В началото на февруари общината издава рекомендация педагозите да не одобряват блага. Разпратено е писмо до шефовете, които да „ инструктират преподавателите, че приемането на дарове е неприемливо ”.

Причината за рекомендацията е постъпилите голям брой тъжби, на които трябвало от общината да реагират.

За множеството родители възбраната е обидна за педагозите. Те се провеждат и вършат даже петиция за анулацията?.

Според майките писмото на общината нарушава техните права и тези на преподавателите. „ Тези учители стоят по осем часа дневно с нашите деца, учат ги на песни, стихчета, на държание, хигиенични привички, занимават се по през целия ден и най-после това детенце да не може с един благ жест да каже благодаря ”, възмущава се Анелия Николова.

За учителите жестът е знак, че са си свършили добре работата.

Обичайно за първия образователен ден и празници родителите събират сред пет и 20 лева, само че имало случаи на ваучери с почивки, спа процедури или огромни суми.

Стига се и до второ писмо на общината – то предлага в етичния кодекс на образователното заведение да се дефинира „ размера на подаръците, които чиновниците е възможно да одобряват ”, т.е. да дефинира предел на сумите.

Директорът на ОУ „ Васил Друмев ” Красимир Димитров пък споделя, че подаръците са единствено в края на образователната година и не могат да се одобряват за рушвет, прибавя Би Ти Ви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР