Снимка БГНЕСВеликобритания настоява Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)

...
Снимка БГНЕСВеликобритания настоява Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)
Коментари Харесай

Великобритания настоява ОЗХО да получи правото да посочва виновните за химически атаки

Снимка БГНЕС
Англия упорства Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) да получи правото да показва отговорните за химически офанзиви, предава Франс прес, представена от Фокус.
Англия и нейните съдружници ще упорстват да се дадат на ОЗХО правото да разпознава тези, които стоят зад използването на химически оръжия за нахлуване, което ще докара до нова борба с Русия.
Срещата се организира защото инспекторите от ОЗХО се чака да разкрият дълго чакания отчет за хипотетичното потребление на зарин и хлор през април в сирийския град Дума, за което медици и спасители настояват, че 40 души са били убити.
Британският външен министър Борис Джонсън ще оглави английската делегация на рядка специфична сесия на най-важния орган на ОЗХО в Хага, удостовери английското държавно управление. Пак той събра на съвещание страните-членки на ОЗХО във връзка нападението с невротоксичен сътрудник на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, за което Англия и съдружниците й упрекнаха Русия.
Междувременно обаче нараства интернационалната угриженост по отношение на повтарящите се изказвания за използването на отровни газове в споровете в Ирак и Сирия, както и убийството на полубрата на севернокорейския водач през 2017 година с нерво-паралитичен газ на летище Куала Лумпур, за което е упрекван Пхенян.
Има опасения, че въпреки смъртоносните химически оръжия от предишното в огромна степен да се заобикалят като табу след заличаване на войски по време на Първата международна война, потреблението им още веднъж се възстановява последователно, при неналичието на ефикасен метод за задържане на причинителите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР