Снимка БГНЕСТози петък, 19-ти януари, ще е изцяло посветен на

...
Снимка БГНЕСТози петък, 19-ти януари, ще е изцяло посветен на
Коментари Харесай

Ден, изцяло посветен на парламентарен контрол в НС

Снимка БГНЕС
Този петък, 19-ти януари, ще е напълно отдаден на парламентарния надзор, предава кореспондент на БГНЕС. За да компенсират пропуснатия петък от предходната седмица, когато откриването на Председателството на съвета на Европейски Съюз наложи наличието на министри и депутати, в този момент Народното събрание ще опита да навакса.

Преди въпросите и питанията, в пленарна зала ще се проведат разисквания по питането от народните представители Димитър Данчев, Георги Свиленски и Кристиан Вигенин към вицепремиера Томислав Дончев по отношение на политика за създаване на електронно ръководство. Реалният надзор ще стартира след разискванията с първи на трибуната за отговори на вицепремиера Валери Симеонов. Към него има запитване по отношение на политика по повод раждаемостта в страната и по отношение на ограничения за предварителна защита против явлението " деца да раждат деца ". Един въпрос чака отговор от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и той е по отношение на сключване на съглашение за Постоянно структурно съдействие в защитата – ПЕСКО. Финансист номер едно на републиката Владислав Горанов също ще даде отговор на един въпрос по отношение на капиталови планове на Черноморската банка за търговия и развиване в България.

Спортният министър Красен Кралев също ще се „ регистрира ” с един отговор – на въпрос по отношение на градежа на " Арена Бургас ". Регионалният министър Николай Нанков ще дава отговори, свързани с републиканските пътища. Най-много са питанията и въпросите към здравния министър Кирил Ананиев. Той ще отговори на запитване по отношение на политика за превъзмогване неналичието на животоспасяващи лекарства, реимбунсирани от НЗОК и на запитване по отношение на тактика за опазване и развиване на общинските лечебни заведения.

Към министъра на културата Боил Банов също има един въпрос и той е обвързван с културната стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Един въпрос чака отговор и от икономическият министър Емил Караниколов по отношение на директните непознати вложения в България
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР