Снимка БГНЕСРепублика Македония няма алтернатива на членството си в ЕС

...
Снимка БГНЕСРепублика Македония няма алтернатива на членството си в ЕС
Коментари Харесай

Заев: Русия ще реагира жестоко на членството ни в НАТО

Снимка БГНЕС

Република Македония няма опция на участието си в Европейски Съюз и НАТО. Ние чакаме жестока реакция от страна на Русия, когато страната ни бъде призната в Северноатлантическия пакт и сме подготвени за това. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев пред черногорското радио " Антена М “, предава БГНЕС.

Според Заев реакцията на Москва след приемането на Република Македония в НАТО ще бъде същата като тази след присъединението на Черна гора към Северноатлантическия пакт. " Отново дублирам, че желаеме възстановяване на връзките с Русия.

Искаме да продаваме на съветския пазар повече домати, зеле и други аграрни артикули... само че нашият избор е Европейски Съюз и НАТО и той няма опция “, съобщи македонският министър председател и добави, че управляващите в Скопие са готови за постигането на тази цел, тъй като това е единствената алтернатива. " Знам, че имаше опити за очистване и доста добре е, че се реагира в точния момент. Някои наблюдаващи споделят - в този момент ти си наред. Ако нещо би трябвало да стане, дано да стане. Приех да съм министър председател. Моята страна има потребност от водач. Готов съм да взимам решения, които се чакат от нашите жители, непременно. Нека става каквото би трябвало да става ", акцентира Заев и показва убеждението си, че Македония ще бъде 30-ят член на НАТО.

БГНЕС напомня, че по време на парламентарните избори от октомври предходната година в Черна гора имаше опит за физическо очистване на Мило Джуканович и опит за прелом. В покушението са взели участие съветски и сръбски жители. Част от обвинените съумяха да изоставен страната, а други са изправени пред съда в Подгорица. Зоран Заев стана министър председател на 1-ви юни тази година след двегодишна тежка политическа рецесия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР