Снимка БГНЕСПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че очаква

...
Снимка БГНЕСПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че очаква
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Очаквам срещата ЕС-Турция във Варна със смесени чувства

Снимка БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че чака идната на 26 март среща на върха ЕС-Турция със смесени усеща. Съответното изказване люксембургският политик направи в границите на взаимна конференция с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, свикана след двудневната среща на върха на държавните и държавни водачи на страните от Общността, предава скопският ефирен канал A1 On, представен от Фокус.
Юнкер изяснил, че проблемите сред Европейски Съюз и Турция не престават да се усилват, само че в същото време увреи, че Брюксел желае да ускори съдействието с Анкара. На собствен ред Туск изрази вяра, че диалозите с турския президент Реджеп Тайип Ердоган ще обиден необятен кръг от тематики.
„ Срещата няма да бъде лесна, пред нас стоят някои комплицирани въпроси, в това число турските дейности в Сирия. Ние сме съседи с Турция, би трябвало да намерим метод да приказваме намерено “, добави полският политик.
По отношение на решението на Европейски Съюз да поддържа оценката на Англия, че офанзивата против някогашния офицер от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал евентуално е по поръчка на Русия, Туск акцентира, че „ това е най-хубавият вероятен отговор, на който Общността е способна ".
Юнкер означи, че решението за отзоваване на посланика на Европейски Съюз в Москва е „ изключителна мярка ", която към момента не е подхваната. Той осъди отравянето на Скрипал, само че добави, че информационните канали с Москва би трябвало да останат отворени и към тази позиция няма различие измежду сътрудниците от Общността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР