Снимка: БГНЕСОбластният управител на Благоевград Николай Шушков и заместник-министърът на

...
Снимка: БГНЕСОбластният управител на Благоевград Николай Шушков и заместник-министърът на
Коментари Харесай

Изграждаме нов граничен пункт със Северна Македония

Снимка: БГНЕС
Областният шеф на Благоевград Николай Шушков и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Десислава Георгиева подписаха контракт за пускане на подготвителни действия за построяването на нов граничен контролно-пропускателен пункт Струмяни – Берово, оповестиха от Областна администрация – Благоевград.

С това е даден старт на стратегическия план за изграждане/рехабилитация на новия пункт, който ще бъде финансиран по Програма „ Интеррег VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027 “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Финансирането е по Приоритетна ос 4 „ Техническа помощ “ по програмата за трансгранично съдействие сред двете страни и е предопределено за създаване на техническа документи, на Подробен организационен проект, разбори и други, които да обезпечат проектирането и построяването на граничния пункт. Очаква се стартът да бъде при започване на 2023 година, допълват от Областна администрация – Благоевград.

С решение на Министерски съвет, регионалният шеф на област Благоевград е избран за възложител, който следва да реализира подготвителните действия, проектирането и строителството на новия Граничен контролно-пропусквателен пункт.

При сключване на контракта регионалният шеф Николай Шушков сподели, че се е сбъднала една дългогодишна фантазия на хората от двете страни на границата, за която са положени доста труд и старания в годините, показват от регионалната администрация. „ Какво по-добро от това да бъдат градени мостове в нелекото време, в което живеем “, сподели още Шушков.

Като бенефициент от Република Северна Македония на инфраструктурния обект е избрана Митническа администрация на Република Северна Македония.

От Областна администрация – Благоевград оповестяват, че средствата за подготвителните действия са в размер на 20 хиляди евро. Срокът за осъществяване на подготвителните действия е шест месеца.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР