Снимка БГНЕСНАТО призова Русия към пълно разсекретяване на програмата Новичок“

...
Снимка БГНЕСНАТО призова Русия към пълно разсекретяване на програмата Новичок“
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО призова Русия да разсекрети програмата „Новичок“ пред ОЗХО

Снимка БГНЕС
НАТО прикани Русия към цялостно разсекретяване на програмата „ Новичок “ пред Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО). Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на конференция след срещата му с министъра на вътрешните работи на Англия Борис Джонсън, оповестява съветският вестник „ Коммерсант “, представен от Фокус.
Столтенберг подсети също, че отравянето на някогашния полковник от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал е офанзива на територията на една от страните в НАТО. Алиансът осъжда сходни дейности и предлага на Англия своята помощ в следствието, акцентира норвежкият политик.
Генералният секретар на НАТО добави, че отравянето в Солсбъри попада измежду други „ груби дейности “ на Русия, в това число опити да дестабилизира Източна Украйна, вмешателство в демократичните процедури на Запада и хакерски атаки. В тази връзка Столтенберг даде обещание, че Русия няма да й се отдаде да „ разцепи “ Алианса.
Сергей Скрипал и неговата щерка бяха отровени в град Солсбъри на 4 март. По версиите на Лондон за покушението е употребен нервно- паралитичния газ „ Новичок “, създаден в Русия. Министър-председателят на Англия Тереза Мей упрекна Москва за отравянето на 66-годишния някогашен офицер от ГРУ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР