Снимка БГНЕСМинистърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който се

...
Снимка БГНЕСМинистърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който се
Коментари Харесай

Сърбия се въоръжава с нови руски хеликоптери, самолети МиГ-29, системи за ПВО „Панцир“ и „Бук“

Снимка БГНЕС
Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин, който се завърна от Русия след диалозите със своя сътрудник Сергей Шойгу за доставянето на четири транспортни хеликоптера Ми-17 и четири бойни Ми-35, в посещение на сръбската „ Тв Прва “ удостовери, че те ще дойдат в Сърбия в края на тази или началото на идната година, предава скопският ефирен канал „ Сител “, представен от Агенция Фокус.
Вулин добави, както предава кореспондентът на МИА в Белград, че през идващите няколко дни ще бъдат „ контрактувани и последните механически елементи “, както и че Сърбия ще подпише контракт за доставка на нови самолети МиГ-29 с Беларус.
Докато беше в Москва, Вулин съобщи пред РИА Новости, че Сърбия беседва с Русия и Беларус за снабдяване на нови изтребители МиГ-20, на основата на правилото, „ колкото по-бързо, толкоз по-добре “.
Според портала T6 (Tango six), сръбският министър е разговарял в Москва и за по-нататъшната поддръжка и рационализация на миговете, танковете Т-72 и бронираните машини на пехотата БМП-2, както и на избрани разновидности противовъздушно въоръжение.
Бившият министър на защитата на Сърбия Зоран Джорджевич съобщи, през януари 2017 година, че Минск ще подари на Белград осем изтребителя МиГ-29 и две системи за Противовъздушна отбрана Бук “, както и че се договаря за придобиване на две системи за Противовъздушна отбрана С-300 от арсенала на беларуската армия.
Преди три месеца Александър Вулин съобщи за РТС, че Белград ще стартира интензивни договаряния с Русия за закупуване на шест многоцелеви хеликоптера Ми-17.
Според военният анализатор Мирослав Лазински, Сърбия чака да й бъдат доставени от Русия 30 осъвременени танкове Т-72, 30 бойни разследващи патрулни машини БРДМ-2, а има и огромна вяра да се контракти и съветско съоръжение за набавяните от Беларус системи за Противовъздушна отбрана С-300, както и други 6 самолета МиГ-29.
Лазански счита, че системата С-300, най-вероятно, ще бъде осъвременена от страна на Русия, а в вероятност Белград може да се надява да добие разрешение да купи и системи за Противовъздушна отбрана „ Панцир “ и „ Бук М-2 “, с каквито сръбската войска сега не разполага.
Миналата година в Сърбия от Русия дойдоха шест изтребителя МиГ-29, които към момента се ремонтират и не са в оперативна приложимост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР