Снимка: БГНЕС Министър-председателят Бойко Борисов беше изслушан в Народното събрание за

...
Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов беше изслушан в Народното събрание за
Коментари Харесай

Бойко Борисов беше изслушан в Народното събрание за тол системата


Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов беше изслушан в Народното събрание за старта и работата на тол системата. Изслушването на премиера беше препоръчано от Българска социалистическа партия при започване на съвещанието в сряда.

Повод за чуването са многочислените митинги на хора от обитаемоте места наоколо до огромните градове,

жителите на които са длъжни да заплащат винетки за няколко стотин метра пътища, с цел да отидат на работа или да се приберат в домовете си, отбелязва БГНЕС.

„ Това, което сте ме запитали е по отношение на листата на републиканските пътища, за които събират такса и прилагане на пътна инфраструктура, винетка, такса и такса на база изминато разстояние. Днес в10 ч. ни е съвещанието на Министерски съвет, точка А26. С нея

Министерски съвет изважда от обсега 115 км от Община София и 40 км от Община Варна.

С другите 12 общини след днешното решение се водят договаряния и по същия метод ще ги изавдим и тях от обхвата”, сподели Бойко Борисов от парламентарната естрада, представен от Агенция „ Фокус”.

„ Що се касае до тол системата, да в България се вкарват мъчно нещата.

Не си припомням нито една промяна на Българска социалистическа партия за 100 години ръководство.

Ако е било елементарно, вие да сте въвели тол системата”, съобщи министър председателят.

„ Едно е да строиш двулентови пътища, елементарно може да видите през днешния ден това, което е останало на автомагистрала „ Люлин”. И да видите 12-лентовите пътища, които са издигнати. И сега „ Хемус” се строи усилено”, „ Европа” се строи интензивно, ремонтират се другите. „ Струма” се строи интензивно. Вчера разговаряхме отново с превозвачите, ние с тях нямаме тематика. Те самите знаят къде и по какъв начин проскърцат”, съобщи още министър-председателят.

„ Що се касае за виновните лица, ще им потърсим и им търсим всекидневно отговорност.

Те ще дават отговор на всички ваши въпроси отсам нататък”, сподели още Борисов.

Лидерът на опозицията Корнелия Нинова съобщи в Народното събрание: „ Г-н министър председател, не можете да извършите нито една съвременна промяна като хората”.

„ Факт е, че нито една промяна не се прави по този начин както би трябвало и вместо резултата, който би трябвало да реализира, то е противоположното.

Всичките ви промени са в допълнение натоварване с заплащания от хората,

без против това да има възстановяване на услугата, за която заплащат, а в действителност облагите от тези в допълнение събрани пари отиват в частни джобове”, съобщи Нинова.

Министърът на районното развиване Петя Аврамова съобщи по време на чуването си в Народното събрание за тол системата: „ На 1 март системата за електронно таксуване на тежкотоварни коли по платената пътна мрежа стартира да работи.

Повече отсрочване няма да има.

Всички детайли в нея са в цялостна подготвеност, експлоатационна и тъй като системата от 1 март може да стартира своята комерсиална употреба. Към този миг е избран обсега на 3115 км от общо 20 хиляди км републиканска мрежа. Останалите 17 хиляди ще бъдат безвъзмездни за тежкотоварния трафик. По тях няма да се заплаща и винетка по гледище на превозвачите, с които и вие през вчерашния ден ще се срещали и знаете техните искания”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР