Снимка: БгнесМило Джуканович побеждава на президентските избори в Черна гора.

...
Снимка: БгнесМило Джуканович побеждава на президентските избори в Черна гора.
Коментари Харесай

Мило Джуканович печели президентските избори в Черна гора

Снимка: Бгнес
Мило Джуканович побеждава на президентските избори в Черна гора. Това сочат предварителните резултати от гласуването през вчерашния ден. Това значи, че втори тур няма да има, съобщи Бгнес.
Според самостоятелната неправителствена организация " Център за наблюдения " (CEMI), която следи резултатите, след обработката на бюлетините допълнително от половината секции Мило Джуканович има 53.5% от гласовете и изпреварва доста главния си противник Младен Боянич (34.1%).
Джуканович господства политиката в някогашна югославска република в продължение на близо 25 години. Той бе министър председател на страната до октомври 2016 година 56-годишният икономист отдели Черна гора от Сърбия и стигна до приемането на страната в НАТО предходната година. Сега желае да включи в Европейския съюз преобладаващо православната страна, част от чието население има мощни проруски благосклонности, напомня Бгнес. Очаква се президентството да се трансформира в същинското седалище на властта в страната с население 620 000 души.
Общо седем бяха претендентите на президентските избори. Най-сериозният противник на Джуканович бе Младен Боянич, който има поддръжката на множеството опозиционни партии, в това число проруски фракции. В неделя Боянич съобщи, че гласоподава " да постави завършек на ръководството на автократ, който желае да трансформира Черна гора в тирания ". По-рано в акцията си той упрекна Джуканович, че е " основател на неустойчивостта и хаоса, които следим по улиците на Черна гора ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР