Снимка БГНЕСГерманският канцлер Агнела Меркел изключи евентуално облекчаване на кредитното

...
Снимка БГНЕСГерманският канцлер Агнела Меркел изключи евентуално облекчаване на кредитното
Коментари Харесай

Меркел отхвърли евентуална финансова помощ за потъналата в кредити Италия

Снимка БГНЕС
Германският канцлер Агнела Меркел изключи вероятно облекчение на кредитното задължение на Италия, като в хода на изявление пред немския вестник Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung тя изясни, че правилото на взаимност сред членките на еврозоната не би трябвало да трансформира валутния съюз в инструмент за шерване на задълженията, предава Ройтерс, представена от Фокус.
Освен това Меркел се изказала позитивно за някои от концепциите на френския президент Еманюел Макрон за по-голяма взаимност в еврозоната и по-широкият Европейски съюз.
Според нейните думи, сплотеността сред членовете на валутния блок е значима, „ само че солидарността сред европартньорите не би трябвало да води до дългов съюз, а да оказва помощ на членовете си да си оказват помощ сами “.
Думите на немският канцлер пристигнаха след въпрос за проектите на новото италианско държавно управление на популистките „ Движение пет звезди “ и „ Лигата “ да изискат от Европейската централна банка да опрости 250 милиарда евро италиански дълг.
Новата власт в Рим, формирана от две партии, които генерално се опълчват на еврото, както написа Reuters, пое функционалностите си в петък и предотврати опцията възможни предварителни избори да се трансфорат в референдум за или срещу отвод от единната европейска валута.
„ Ще се отнеса с новото италианско държавно управление намерено и ще работя с него, вместо да злоупотребявам за неговите планове “, уточни немският канцлер.
Що се отнася до мненията й за концепциите на Макрон, Меркел съобщи, че поддържа концепцията за трансформиране на избавителния фонд на Европейския стабилизационен механизъм в Европейски валутен фонд (ЕВФ) с пълномощия да отпуска краткосрочни кредитни линии на страните-членки, изпаднали в рецесия поради огромния си държавен дълг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР