Снимка БГНЕСГерманската футболна федерация (ГФФ) отправи критика към футболистите Месут

...
Снимка БГНЕСГерманската футболна федерация (ГФФ) отправи критика към футболистите Месут
Коментари Харесай

В Германия остро критикуват известни футболисти, снимали се с Ердоган

Снимка БГНЕС
Германската футболна федерация (ГФФ) насочи рецензия към футболистите Месут Йозил и Илкай Гюндоган за това, че са театралничили за фотоси с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предава БГНЕС.

Двамата родени в Германия играчи, които са с турски генезис, подариха на Ердоган подписани фанелки на събитие в Лондон в неделя. Гюндоган написа на фанелката си:На моя почитан президент, с огромно почитание “. Ердоган сега е в предизборна акция. Йозил играе в „ Арсенал “, а Гюндоган – в „ Манчестер “.

Двамата играчи се приготвят за международното състезание по футбол, което ще се организира идващия месец в Русия, в което Германия е измежду любимците. Турция не се класира. Много немски политици също подлагаха на критика двамата футболисти, поставяйки под въпрос тяхната преданост към немските демократични полезности. Президентът на ГФФ Райнхард Гриндел сподели: “Футблолът и ГФФ пазят полезности, които не са спазвани в задоволителна степен от господин Ердоган “. „ Поради това не е добре, че играци в националния ни тим са се оставили да бъдат манипулирани за неговата предизборна акция. Правейки това, нашите играчи несъмнено не са помогнали на работата на ГФФ за интеграция “.

Директорът на ГФФ Оливер Бирхоф сподели: “Нито един от тях двамата не е наясно със символичната стойност на на тази фотография, само че е ясно, че не са прави и ще приказваме с тях за това. “ В младостта си, преди да влезе в политиката, Ердоган е играл футбол за истанбулския тим „ Касъмпаша “, напомня Би Би Си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР