Снимка БГНЕСБившият американски посланик в България и Македония Джеймс Пардю

...
Снимка БГНЕСБившият американски посланик в България и Македония Джеймс Пардю
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: Заев и Ципрас ще намерят решение на проблема

Снимка БГНЕС
Бившият американски дипломат в България и Македония Джеймс Пардю е уверен, че държавните управления на Зоран Заев в Скопие и това на Алексис Ципрас в Атина могат в най-скоро време да намерят решение на дългогодишния спор за името, предава БГНЕС.

Пардю бе медиатор по време на спора в Република Македония през 2001 година. Той взе участие персонално и в правенето на Охридското спокойно съглашение. " Днес имам доста по-голяма вяра след като и да е за разрешаването на разногласието за името на Македония. Този спор може да се реши в скоро време ", сподели Пардю пред Дойче веле по време на представянето си на последната книга " Миротворци ". " Гърция, Македония, Съединени американски щати и Европейски Съюз нямат право да пропуснат тази опция и да няма триумф. Правителството на Зоран Заев е изцяло отворено при търсенето на решение, макар сериозната съпротива. Вярвам, че и държавното управление в Атина схваща, че това е най-хубавата опция за реализиране на партньорство със съседа ", сподели още Джеймс Пардю.

Американският посланик приканва и двете страни деликатно да проучват изгодите от постигането на решение, само че и рисковете от възможния неуспех. Заев и Ципрас в Давос. / БГНЕС " Гражданите не избират водачи за разрешаване на лесни въпроси. Това може да бъде направено от всеки. Истинското водачество се показва от тези мъже и дами, които се захващат с сложните въпроси и вършат нужното за личния си народ за дълъг интервал напред. Вярвам, че господата Заев и Ципрас в най-скоро време ще реализиран контракт ", сподели още Джеймс Пардю.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР