Снимка: БГНЕС Пожар изпепели два вагона от влака София -

...
Снимка: БГНЕС Пожар изпепели два вагона от влака София -
Коментари Харесай

Два вагона от влак София - Бургас изгоряха на гара Коньово


Снимка: БГНЕС

Пожар изпепели два вагона от влака София - Бургас край Нова Загора късно в петък.

За благополучие случаят се размина без потърпевши с помощта на бързата реакция на кондукторката и машинистите, които съумели да изведат всички пасажери и почнали да гасят пламъците, до момента в който дойдат пожарникарите.

" При първичния оглед ясно се вижда, че от третия вагон, където е апаратурата за осветлението, е най-голяма вероятността - към 90%, да е зародил пожарът ", разяснява доктор инж. Бойчо Скробански - началник на Специализирано звено за следствие в Министерството на превоза.

По щастлива случайност пламъците са обхванали вагоните сега, когато влакът е спрял на гара Коньово. Кондукторка Фатме Хюсеин първа забелязала дима и след прекъсването на гарата и е помогнала за евакуацията.

" Не се изплаших, просто трябваше да взема ограничения – да мисля първо съответно, да отстраним пасажерите, да няма произшествие... Пламъците доста бързо обзеха влака, тичах за пожарогасител от първите два вагона ", описа тя пред бТВ в събота.

Преди пожарната, пристигнала кола за спешна помощ. Фатме описа, че е питала хората един по един дали им е неприятно от дима. Пътниците дойдоха в Бургас с рейс след среднощ. Един от тях, Даниел Тричков, описа, че след Нова Загора усетил мощен аромат на пластмаса: " Бяхме на Коньово, т.е. близо, и към този момент миришеше много”.

Всички пасажери бяха евакуирани преди вагоните да пламнат. " За елементи от минутите, от секундите, започнаха да падат прозорци, да трошат, да капят. Дори имаше гърмежи, един по-сериозен, електрическата мрежа безусловно се раздра като ластик ", добави Даниел Тричков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР