Снимка: БГНЕС Парламентът прекрати в четвъртък предсрочно мандата на зам.-председателя

...
Снимка: БГНЕС Парламентът прекрати в четвъртък предсрочно мандата на зам.-председателя
Коментари Харесай

Парламентът уволни без дебати Георги Гатев от Бюрото за контрол на СРС


Снимка: БГНЕС

Парламентът приключи в четвъртък предварително мандата на зам.-председателя на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Георги Гатев, чийто достъп до секретна информация бе лишен от ДАНС предишното лято по самодейност на прокуратурата.

Депутатите взеха решението единомислещо със 111 гласа " за " от 111 дали своят вот без никакви диспути.

Единствено Славчо Велков от Българска социалистическа партия предложи сътрудниците му да позволен в пленарната зала Гатев и вероятно да го поканят за чуване, с цел да изложи обстоятелствата по случая от своя позиция, само че ръководещото болшинство отхвърли концепцията.

Тя бе подкрепена само от левицата и Движение за права и свободи. Гатев бе определен за член на Бюрото точно от квотата на Движението за права и свободи, само че все пак до този миг нито един негов народен представител не откри за належащо да разяснява случая.

По същия метод се разви сюжетът и в отрасловата комисия за надзор на службите и СРС-тата преди седмица, където ГЕРБ и " Обединени патриоти " още веднъж отхвълиха предлагането на Велкков за излушване на Гатев и ръководителя на Бюрото Бойко Рашков. Основният претекст за отхвърли им бе, че по проблема има дефинитивно решение на Върховния административен съд (ВАС), с което отнемането на секретния му достъп е доказано и депутатите са длъжни да се съобразят и да уволнят зам.-шефа на Бюрото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР