Снимка: БГНЕС Група граждани се събраха на протест срещу платеното

...
Снимка: БГНЕС Група граждани се събраха на протест срещу платеното
Коментари Харесай

Софиянци на протест срещу платеното паркиране


Снимка: БГНЕС

Група жители се събраха на митинг против платеното паркиране в София в деня, в който влиза в действие новото разписание на синята зона в центъра на столицата, а зелената се уголемява в още два столични региона, съобщи БГНЕС.

От през днешния ден зоните за платено паркиране в София са с ново работно време: от 8.30 до 19.30 часа. В съботните дни " синя " зона ще работи до 18.00 ч., а не както до момента - до14.00 ч. Също от през днешния ден влиза в действие и разширението на " зелена зона " в регионите " Средец " и " Лозенец ". Така зелена зона в столицата се уголемява с близо 4854 места.

" Ясно е, че през днешния ден няма да разгадаем казусът, само че стартираме една подписка на локална гражданска самодейност с предложение към Столична община и регион " Лозенец " за гратис локално паркиране в региона посредством издаване на специфичен винетен стикер на притежателите на транспортни средства ", споделиха протестиращите.

" Тоест, ние като жители, живеещи в регион " Лозенец ", не сме съгласни да сме наказвани индиректно със 100 лева на година заради простата причина, че не се усещаме привилегировани да живеем там – дребните вътрешни улички са в положението, в което са в цяла София, дупките не се оправят и т. н. ", разяснява Николай Велчев.

Според протестиращите казусът е доста по-сериозен. Те са безапелационни, че Центърът за градска подвижност разходва събираните средства незаконосъобразно. " Никъде никой не може да ми каже, като ми съберат на мен парите за сложена скоба в „ Лозенец”, по какъв начин те се изразходват в нашия регион ", запита Велчев.

По думите на Момчил Куцаров, който живее на ул. " Капитан Андреев в " Лозенец ", в Мюнхен таксата е 30 евро и на един апартамент се поставят до 3 автомобила. " Сметката прави 90 евро за три автомобила в Мюнхен, 307 евро - в София. В Берлин отново по три коли на апартамент - таксата е 20.40 евро за две години. Тук едни общинари от Българска социалистическа партия и от Съюз на демократичните сили споделиха, че не е тяхна грижа стандартът на живот ", съобщи мъжът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР