Снимка БГНЕС архивРусия отбелязва днес 73-та годишнина от победата над

...
Снимка БГНЕС архивРусия отбелязва днес 73-та годишнина от победата над
Коментари Харесай

Русия отбелязва победата във Великата отечествена война с военен парад

Снимка БГНЕС списък
Русия отбелязва през днешния ден 73-та годишнина от успеха над нацистка Германия във Великата отечествена война, предава БНР. По традиция кулминационната точка на тържествата е военният церемониал на Червения площад.

В парада, който стартира в 10 часа, участваха 13 хиляди души, 159 единици военна техника и 75 единици летателна техника. За първи път бе показана бойната машина " Терминатор ", която обезпечава огнева поддръжка на танковите формирования, робота сапьор " Уран 6 ", бойният робот " Уран 9 " и безпилотините самолети " Корсар " и " Катран ", споделя Националното радио

В небето над Москва прелетяха бойни самолети, в това число два изтребителя МИГ - 31К, снабдени с хиперзвуковите ракети " Кинжал " за превъзмогване на ракетната защита. Министърът на защитата Сергей Шойгу одобри парада от главнокомандващия на сухопътните войски военачалник Олег Салюков, след което рапортува на президента и висш главнокомандващ Владимир Путин. Във всички градове на Русия в 22:00 ч локално време празникът ще приключи с 30 артилерийски салюта.

Шествие " Безсмъртен полк - България " за Деня на успеха и Деня на Европа - 9 май провеждат от Съюза на ветераните от войните на България и предприемчив комитет от неправителствени организации. То ще тръгне от Паметника на Незнайния боец и ще приключи с поднасяне на венци и цветя и концерт пред Паметника на Съветската войска в София, оповестява още БНР. Подготвени са и над 30 табла с имената на починалите над 11 хиляди български воини.
Извънредният и пълномощен дипломат на Руската федерация Анатолий Макаров и дипломати от посолството ще положат венци и ще вземат участие в тържествените церемонии пред паметника на Съветската Армия в 10.00 часа и пред паметника-костница на руските войни в " Лозенец " от 10.45 часа. В 13.00 посланикът на Русия в България ще взе участие в празнична демонстрация при паметника " Альоша " в Пловдив.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР