Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Русия Владимир Путин в телефонен разговор

...
Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Русия Владимир Путин в телефонен разговор
Коментари Харесай

Путин предупреди да не се допускат „провокации и спекулации“ за употреба на химическо оръжие в Сирия

Снимка БГНЕС списък
Президентът на Русия Владимир Путин в телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел предизвести да не се позволяват „ спекулации и провокации “ по вероятната приложимост на химическо оръжие в следения от сирийската съпротива град Дума, предава Франс прес, представена от Фокус.
„ Лидерите обмениха отзиви по обстановката в Сирия в това число и обвиняванията против Дамаск от редица западни страни за използването на химическо оръжие. Руската страна съобщи, че не е задоволително да има провокации и спекулации по въпроса “, написа в публично заявление на Кремъл.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще вземе решение във връзка с Сирия в идващите 24 до 48 часа. Това сподели самият той, като жигосах още веднъж хипотетичната химическа офанзива в град Дума, предава в това време БНР.
Тръмп повтори и констатацията си, че съветският президент Владимир Путин може да се окаже отговорен за десетките жертви.
И БНР оповестява, че самият Путин разискал случая в Дума в телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел. Руският президент предизвести, че казусът може да се окаже провокация. Според Кремъл Меркел е удостоверила поддръжката си за плана за газопровод " Северен поток-2 " през Балтийско море.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР