Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Чечения Рамзан Кадиров внесе за разглеждане

...
Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Чечения Рамзан Кадиров внесе за разглеждане
Коментари Харесай

Чечения официално предложи 3 последователни президентски мандати в Русия

Снимка БГНЕС списък
Президентът на Чечения Рамзан Кадиров внесе за разглеждане от Държавната дума на Русия ремонти в Конституцията „ За периодите на заемането на длъжността президент на Руската Федерация, написа съветското издание „ Взгляд ", представено от Агенция Фокус.
„ Едно и също лице не може да заема длъжността президент на Руската Федерация повече от три мандата поред “, гласи текстът на законпроекта.
В момента главният закон не позволява избирането на еднакъв претендент на най-висшия държавен пост повече от два пъти поред.
В пояснителна записка към плана се споделя, че „ на този стадий на развиването на страната е назряла нуждата да се усили продължителността на пребиваването в длъжността държавен глава на едно лице до три мандата “. Според мнението на законодателите, тази нужда е обвързвана с достигнатата социално-политическа непоклатимост и нуждата тя да бъде съхранена.
„ На фона на получилата се комплицирана външнополитическа конюнктура е значимо да бъде съхранена приемствеността на държавната власт “, уверени са създателите на самодейността. Те акцентират, че тяхното предложение „ не опонира на демократическите основи на страната и дава опция на народа самичък да дефинира бъдещето на Русия.
По-рано чеченският водач Кадиров съобщи, че съветският президент Владимир Путин няма опция и по тази причина би трябвало да се намерения за осъществяване на всеобщ референдум за продължаването на пълномощията на президента до повече от два мандата. В коментар за самодейността от Кремъл означиха, че това е парламентарен въпрос и подсетиха думите на съветския водач, че той няма желание да внася промени в Основния закон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР