Снимка БГНЕС архивПръст от всички места в страната, на които

...
Снимка БГНЕС архивПръст от всички места в страната, на които
Коментари Харесай

Чествания по случай 140 години военно образование в България

Снимка БГНЕС списък
Пръст от всички места в страната, на които Националният боен университет „ Васил Левски “ се е помещавал през годините, ще бъде събрана в гилзи, които ще се съхраняват в музея на образователното заведение, предава БНР. Инициативата е част от честванията по случай 140 години военно обучение в България, заяви началникът на военния университет във Велико Търново бригаден военачалник Пламен Богданов.

Тържествата за 140 годишнината под патронажа на министъра на военния министър Красимир Каракачанов. Възстановява се номерация на випуските на Националния боен университет, уточни бригаден военачалник Пламен Богданов. Завърша 140 випуск, който се назовава випуск " Христо Ботев “.

На централния боен клуб в София ще бъде сложена паметна плоча за годишнината, планувани научни конференции и демонстрации на военна техника в трите факултета във Велико Търново, Шумен и Долна Митрополия. Готви се и карта на военното образувание в България, ще бъдат показани дислокациите на всички образователни заведения военни от 1878 година до наши дни, азказва още Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР