Снимка БГНЕС архивКритикуват Жан-Клод Юнкер заради възмутителното“ писмо до Владимир

...
Снимка БГНЕС архивКритикуват Жан-Клод Юнкер заради възмутителното“ писмо до Владимир
Коментари Харесай

Критикуват Жан-Клод Юнкер заради „възмутителното“ писмо до Владимир Путин

Снимка БГНЕС списък
Критикуват Жан-Клод Юнкер поради „ възмутителното “ писмо до Владимир Путин, написа английският вестник The Times, представен от Фокус.
Жан-Клод Юнкер заплашил английските старания за основаването на общоевропейски съюз против Русия през вчерашния ден, като поздрави Владимир Путин и прикани за по-тесни връзки. Юнкер, ръководител на Европейската комисия, пожела на Путин " всеки триумф " в четвъртия му мандат като президент и в топлото писмо не загатна за отравянията в Солсбъри.

Путин беше избран отново в неделя с повече от 75 на 100 от гласовете, в избори помрачени от отчети за нарушавания.
Ашли Фокс, водач на консервативната група на членовете на Екологичен потенциал, съобщи, че " възмутителната " хвалба от страна на Юнкер и предлагането към Путин за паневропейска сигурност са израз на помиряване.

Жан-Клод Юнкер, на 63 години, е една от най-проруските фигури в Европа и е упрекван в подкопаване на глобите на Европейски Съюз за анексирането на Крим от Русия.
Други водачи на Европейски Съюз се дистанцираха от позицията му, а Ги Верхофстад, договарящият за Брекзит в Европейския парламент, съобщи, че в този момент не е " време за поздравления ". Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет и някогашен полски министър председател, който е с антикомунистическо минало обявиха персонално, че няма да изпратят приветствено писмо до Путин, разбра вестник The Times.

Писмото на Юнкер евентуално ще окуражи съпротивата на други страни от Европейски Съюз да одобряват по-твърда линия към Русия, стартирана от Англия. Досега блокът не съумява да сформира изказване, в което упреква Русия за опита за убийството на Сергей Скрипал и щерка му на 4 март. Доналд Тръмп приказва с Путин през вчерашния ден, само че не повдигна тематиката за Солсбъри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР