Снимка БГНЕС архивИнженери от националната лаборатория към Министерството на енергетиката

...
Снимка БГНЕС архивИнженери от националната лаборатория към Министерството на енергетиката
Коментари Харесай

Най-мощният компютър е създаден в САЩ

Снимка БГНЕС списък
Инженери от националната лаборатория към Министерството на енергетиката на Съединени американски щати сътвориха най-мощния в света суперкомпютър, оповестява изданието MIT Technology Review, представено от БГНЕС.
Производителността на американския Summit е 200 петафлопа, което прави 200 квадрилиона интервенции в секунда. Производителността на този компютър два пъти надминава създадения в Китай суперкомпютър Sunway TaihuLight (93 петафлопа), който по-рано се смяташе за най-мощното устройство в света.

Учените имат намерение да употребяват новия суперкомпютър за търсенето на вероятни връзки сред гените и раковите болести, а също по този начин при проучването на зависимостите към наркотичните субстанции. Устройството може да помогне и при климатичното моделиране, увеличавайки успеваемостта на климатичната прогноза По целия свят суперкомпютрите се употребяват както за проучвания, по този начин и за създаването на нови типове оръжия. „ Ако най-мощният е в Съединени американски щати, то американските учени и войска ще имат в допълнение преимущество “, написа изданието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР